Ärtan har gett namn åt den nya restaurangen på Foodhills i Bjuv.

Ärtan har gett namn åt den nya restaurangen på Foodhills i Bjuv. Foto: Adobe Stock

Restaurang slår upp portarna på gamla Findus

Av
Mikael Öhrn

BJUV. Foodhills på gamla Findus fortsätter växa och utvecklas. Den 4 mars slås portarna upp för den första publika verksamheten på området när Restaurang Ärtan startar upp.

– Med Restaurang Ärtan fogar vi ytterligare en viktig pusselbit till bygget av Foodhills som framtidens livsmedelscentrum, säger Foodhills vd Bengt Persson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Jag vill att Foodhills ska vara en attraktiv plats för kreativa möten. För mig är köket hemmets hjärta och vällagad mat en god grund för bra samtal. Därför är Restaurang Ärtan en så viktig förutsättning för mötesplatsen Foodhills. Emil (Ekstrand, kökschef) är en mycket bra kock och Foodhills blir nu än mer lockande för de företag och den forskning som vi vill attrahera.

För kökschefen Emil Ekstrand kommer det ekologiska och närproducerade att stå i fokus.

– Jag gillar det som Foodhills står för, med kretslopp och miljö och vill växa med Foodhills och vara deras ansikte utåt. För mig är det självklart att allt kött är svenskt, att våra inköp av frukt och grönt kommer från Sydgrönt och att ärtor odlats av Foodhills. Min ambition är att så långt möjligt använda ekologiska och närproducerade råvaror, säger han i samma pressmeddelande.

Restaurang Ärtan kommer att servera lunch på vardagar, alltid med en kött- eller fiskrätt, ett vegetariskt alternativ, samt ett salladsalternativ. Dessutom kommer man att erbjuda catering.

Publicerad 26 February 2019 14:14