Lena Bergkvist blir ny festivalgeneral när Creandia tar över arrangemanget av Bjuvskalaset, eller Bjuvsfesten som det numera heter.

Lena Bergkvist blir ny festivalgeneral när Creandia tar över arrangemanget av Bjuvskalaset, eller Bjuvsfesten som det numera heter. Arkivfoto: Mikael Öhrn

Bjuvskalaset blir Bjuvsfesten

Klart med ny arrangör av sommarfestligheterna

BJUV.

Bjuvskalaset utvecklas och byter namn till Bjuvsfesten. Nu är det dessutom klart att arrangören bakom Landskronakarnevalen – eventbyrån Creandia – är den som tar över och roddar över festligheterna.

Av
Mikael Öhrn

Den tre dagar långa Bjuvsfestivalen blev det två dagar långa Bjuvskalaset 2013. Nu är det dags för namnbyte på nytt när Bjuvskalaset ska förvandlas till Bjuvsfesten. Tanken är att Bjuvsfesten ska utvecklas i en riktning där maten, musiken, upplevelserna och hållbarheten står i fokus.

– Att få vara med och utveckla en sedan länge etablerad folkfest är väldigt kul. Nu ska vi se till att alla känner sig välkomna till en fest som har fokus på härliga upplevelser samtidigt som den är hållbar ur flera olika perspektiv, säger Kent Andréasson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Bjuvs kommun, i ett pressmeddelande.

Efter att Bjuvs kommun gått ut med en anbudsförfrågan i november och därefter genomfört intervjuer med ett antal intressenter, föll valet till slut på den Landskronabaserade eventbyrån Creandia. En arrangör som de senaste åren bland annat har ansvarat för Landskronakarnevalen.

– Vi känner oss oerhört tacksamma över att ha fått Bjuvs kommuns förtroende att producera en fest för kommuninvånarna och alla tillresta besökare, säger Lena Bergkvist, festivalgeneral för Creandia, i samma pressmeddelande.

Hon utlovar en god mix på utbudet.

– Vi kommer att ta vår utgångspunkt i traditionen, och arbeta tillsammans med medborgarna, företagarna och tjänstemännen för att utveckla konceptet. Det ska vara glädje och fest, och någonting för alla smaker, artister i yttersta Sverigeeliten, blandat med lokala förmågor. Vi ser fram emot att ta oss an uppdraget att skapa en fantastisk fest, fortsätter hon.

Bjuvsfesten går av stapeln den sista helgen i augusti.

Publicerad 05 February 2019 00:00