Sydgrönts vd är nöjd med att kunna öppna upp landets första rödbetskokeri i Foodhills lokaler i Bjuv.

Sydgrönts vd är nöjd med att kunna öppna upp landets första rödbetskokeri i Foodhills lokaler i Bjuv. Foto: Mikael Öhrn

Grönt ljus för röd beta

Sex till tio nya arbetstillfällen när landets första rödbetskokeri startar på Foodhills i Bjuv

BJUV.

Ungefär sex till tio nya arbetstillfällen skapas i Bjuv när Sydgrönt satsar på landets första rödbetskokeri i Foodhills lokaler i gamla Findus.

Av
Mikael Öhrn

Foodhills etablering på det gamla Findusområdet växer så sakteliga. Idag räknar Foodhills vd Bengt Persson upp fem, sex företag som har flyttat in på området.

– Det finns fyra företag här nu, plus vår egen produktion. Sen har vi ett par IT-bolag som jobbar med system för livsmedelsindustrin här också, säger han.

Totalt sysselsätter Foodhills och dess hyresgäster 200-250 anställda.

– Men det är med byggare, Glimåkra Åkeri och allt. Vi har många byggföretag som håller på att renovera här, säger Bengt Persson.

Men fler ska det bli.

– Inom tre år ska här vara lika många som när Findus lade ner, så vi har lite till. Men det har inte gått ett år än, säger Bengt Persson.

Senast i raden av hyresgäster att etablera sig här är Sydgrönt, som normalt har sin verksamhet i Helsingborg. I den helt nyrenoverade gamla marmeladfabriken och på en sammanlagd yta på 3 500 kvadratmeter har livsmedelsföretaget etablerat ett lager, men framför allt startat igång ett rödbetskokeri sen en månad tillbaka.

– Vi är det enda av sitt slag i Sverige, säger Sydgrönts vd Sara Berger.

I och med man även lagrar grönsaker här – för tillfället endast rödbetor – möjliggör man också för konsumenten att kunna få tillgång till svenska råvaror året om. Tanken är dock att de förkokta och vakuumförpackade rödbetorna bara är en början.

– Vi hoppas att hela det här segmentet med förkokt ska växa och att konsumenten ska hitta det. Sen är tanken att vi ska satsa och ta nästa steg, säger Sara Berger.

– Vi vill kunna växa med de här lokalerna, fortsätter hon.

Idag sysselsätter företaget fem, sex personer i produktionen i Bjuv, men fler kommer att behövas.

– Vi har sagt sex till tio personer i ett första läge, säger Sara Berger och nämner att detta är efter att befintlig personal i Helsingborg har flyttats hit.

– Framför allt kommer vi att behöva truckpersonal, lagerpersonal och maskinoperatörer, fortsätter hon.

Publicerad 15 January 2019 00:00