Lena Landin i caféet på fritidsgården på Sågen där nattvandrarna bland annat kommer att hålla öppet en kväll i veckan.

Lena Landin i caféet på fritidsgården på Sågen där nattvandrarna bland annat kommer att hålla öppet en kväll i veckan. Foto: Mikael Öhrn

Insomnad nattvandring tar nya stapplande steg

"Vi ska finnas där som vuxna, inget annat"

KLIPPAN.

Nu tas nya friska tag med nattvandring på byn. Nytt engagemang ska få fart på den insomnade nattvandringen i Klippan.

Av
Jon W. Loman

– Vi gör något åt det istället för att sitta och gnälla på Facebook, säger initiativtagaren Lena Landin.

Efter att det tidigare projektet runnit ut i sanden har hon tagit initiativet till att dra igång nattvandringen i Klippan igen. Hon menar att det klagas mycket i sociala medier på stök och skadegörelse.

– Det finns många yngre barn som är ute väldigt sent på kvällarna. Vi ska finnas där som vuxna, inget annat. Vi är inga poliser. Vi ska finnas där ungdomarna finns ifall de behöver hjälp eller bara någon att prata med, säger Lena Landin.

"Vi ska finnas där som vuxna."

Efter att nattvandringen i Klippan tidigare upphört, förklarar hon att det måste skapas en ny grupp med en stark gemenskap. Till hjälp har de stiftelsen Nattvandring.nu som utbildar och stöttar verksamheten. Det är stiftelsen som bidrar med de iögonfallande röda jackorna som håller nattvandrarna varma.

– Vi har just haft ett uppstartsmöte och nu letar vi efter en lokal att kunna utgå ifrån, och ha våra jackor, säger Lena Landin.

Hon berättar att det finns ett bra informationsunderlag till hur och var ungdomar rör sig på kvällarna och att nattvandrarna ska följa ungdomarna genom natten.

– Vi har ett bra samarbete med både Bjuv och Perstorp och är det evenemang i en grannby så är tanken att vi också ska vara där, där ungdomarna är, säger Lena Landin.

Mer information om nattvandringen i Klippans kommun finns på "Nya nattvandring.nu Klippan" på Facebook. Nattvandringen söker fortafrande efter fler som vill hjälpa till.

"Vi har ett bra samarbete med både Bjuv och Perstorp."

Publicerad 26 December 2018 07:00