Om påfågeln är sugen, har den numera möjlighet att flytta. (Påfågeln på bilden har inget med påfågeln i artikeln att göra)

Om påfågeln är sugen, har den numera möjlighet att flytta. (Påfågeln på bilden har inget med påfågeln i artikeln att göra) Foto: Mostphotos

Många vill ta hand om störande påfågel

Av
Mikael Öhrn

EKEBY. Påfågeln som har stört ordningen i ett bostadsområde i Ekeby, genom att skräna och bajsa ner, har nu blivit en följetong. Enligt SVT, som var först att rapportera om den integritetskränkande påfågeln, har flera skåningar hört av sig till dem för att förklara sig villiga att ta hand om den praktfulla, men högljudda, fågeln.

– Jag har en stor tomt, mycket mark – och inga grannar. Här kan den vandra fritt utan att någon blir arg, säger Juno Sjöberg från nordöstra Skåne till SVT.

På frågan om hon har tidigare erfarenhet av påfåglar svarar hon i samma artikel:

– Nej, men jag har höns och fasaner på gården, de kommer säkert kunna umgås. Däremot kan jag inte erbjuda påfågeln någon livskamrat.

Det är en granne till den förmodade påfågelägaren som har lämnat in ett klagommål på bland annat påfågeln till Söderåsens miljöförbund. I en tidigare artikel av SVT har denna emellertid uppgett att påfågeln inte är dennes. I dagsläget har Söderåsens miljöförbund inte gått vidare med ärendet.

– Jag är i valet och kvalet om jag ska göra ett besök där. Det känns kanske inte som högsta prioritet, men om jag har ett annat akut ärende i närheten, åker jag nog in och pratar och tittar hur det ser ut där, har Håkan Larsson, miljöinspektör på Söderåsens miljöförbund, tidigare sagt till Lokaltidningen.

Publicerad 10 December 2018 00:00