Bland annat ska klorna på hundens tassar ha varit för långa, enligt länsstyrelsens föreläggande. (Hunden på bilden har inget med artikeln att göra)

Bland annat ska klorna på hundens tassar ha varit för långa, enligt länsstyrelsens föreläggande. (Hunden på bilden har inget med artikeln att göra) Foto: Mostphotos

Hundägare får ett föreläggande från länsstyrelsen

Av
Lokaltidningen.se

PERSTORP. En hundägare i Perstorps kommun har fått ett så kallat föreläggande enligt djurskyddslagen från länsstyrelsen i Skåne, detta sedan det vid en oanmäld kontroll i somras upptäckts brister i djurhållningen. Bland annat ska hunden hållits uppbunden utomhus när ägaren inte har varit hemma, något som enligt länsstyrelsen rimmar dåligt med hundens naturliga behov att kunna röra sig fritt över stora områden och som dessutom gör att skaderisken ökar om hunden exempelvis trasslar in sig i linan. Dessutom uppges tänder och klor ha varit i dåligt skick.

Enligt föreläggandet ska hundägaren bland annat ta hunden till veterinär för omedelbar undersökning och behandling, samt inkomma med intyg på detta till länsstyrelsen. Ägaren förbjuds dessutom att hålla hunden uppbunden utomhus mer än bara tillfälligt.

Beslutet kan överklagas.

Publicerad 06 November 2018 00:00