Kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson (S).

Kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson (S). Arkivfoto: Martin Wingren

Bjuvs kommun får stöd av staten i utvecklingen av Selleberga

BJUV. Den 30 augusti beslutade kommunfullmäktige i Bjuv att köpa 116 hektar mark på Selleberga av Findus. Nu får kommunen hjälp och stöd av staten i planeringen och utvecklingen av det framtida bostadsområdet.

Av
Mikael Öhrn

Det är den statliga utredningen "Samordning för bostadsbyggande" som har skrivit en överenskommelse med kommunen. Syftet är att stärka kommunen i planeringsarbetet för Sellebergaområdet, något som kommer att ske i form av både extra resurser och kompetens.

– Nu påbörjar vi arbetet med att planera för bostäder. Det är ett fantastiskt område och väldigt roligt att vi nu har skrivit överenskommelse med regeringens utredning Samordning för Bostadsbyggande. Bjuvs stora potential uppmärksammas nationellt och vi är den första kommun som den statliga utredningen skriver överenskommelse med, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson (S) i ett pressmeddelande.

Samordning för bostadsbyggande ser en stor potential i utvecklingen av Selleberga, samtidigt hoppas de att markförvärvet och bostadsplanerna ska vara något som skulle kunna inspirera andra småkommuner.

– Vi stödjer Bjuvs kommun för att det finns en stor potential för hållbart byggande av bostäder. Ett betydande antal nya bostäder kan tillkomma på denna strategiskt belägna plats, vilket blir ett viktigt tillskott i regionen. Sellabergaområdet kan bli en mycket attraktiv ny stadsdel med egen prägel genom kopplingen till Food Valley of Bjuv, goda kommunikationer och tillgång till Skånes arbetsmarknad. Området kan utvecklas till ett föredöme för mindre kommuner i Skåne som planerar liknande nya stadsdelar, säger Johan Edstav, särskild utredare på Samordning för bostadsbyggande, i samma pressmeddelande.

Publicerad 06 September 2018 09:55