”Kan vi rädda ett liv är det värt varenda krona,” säger Bengt Lundegård. Foto: Diana Larsson

”Kan vi rädda ett liv är det värt varenda krona,” säger Bengt Lundegård. Foto: Diana Larsson

Först ut med hjärtstartare

Av
Diana Larsson

Diana Larsson

ÖRKELLJUNGA. I syftet att skapa trygghet beslutade styrelsen för bostadsrättsföreningen i Örkelljunga Byggen 2 att investera i en hjärtstartare. Nu finns den strategiskt placerad i tvättstugan dit alla boende har nyckel. Skyltningen är tydlig redan från ytterdörren så att hjärtstartaren ska vara enkel att hitta om någon i ens närhet drabbas av hjärtstopp.

- Vi har fått mycket information av Kjell-Arne Johlin i Civilförsvarsföreningen och eftersom vi är många äldre hyresgäster beslöt vi att ta ur föreningens kassa och införskaffa en hjärtstartare, säger Bengt Lundegård, värd och fortsätter:
- Priset på 15 000 kronor är inga större summor i sammanhanget – kan vi rädda ett liv är det värt varenda krona samtidigt som vi ju så klart hoppas att vi aldrig behöver nyttja den.

I bostadsrättsföreningen finns 34 lägenheter vars innehavare bjudits in på utbildning i hur man hanterar hjärtstartaren.
- Det har varit omkring 14 personer på varje träff och vi har i funderingarna att ge ytterligare information lite längre fram.

Publicerad 04 June 2012 12:00