Cervera tror på grytor från Anders Petter.

Cervera tror på grytor från Anders Petter. Foto: Pressbild

Butikskedjorna om årets storsäljare under julen

Mer än bara mobillådan

JUL. Sedan 1988 har branschorganisationen Svensk Handel via HUI Research utsett Årets julklapp – en produkt eller ett fenomen som representerar samtiden. I år utsågs mobillådan till Årets julklapp. Men det finns även andra storsäljare om man frågar några av butikskedjorna.

Av
Caroline Säfstrand

Marek Stefaniak

Clas Ohlson: Tyngdtäcket

"Vi tror väldigt mycket på tyngdtäcket i år. Detta täcke kan göra det enklare att somna på kvällen, och frigöra bra hormoner i kroppen. Tyngden och den omslutande effekten kan bidra till bättre och djupare sömn och göra att du vaknar piggare och utvilad".

Kedjan har gjort en egen undersökning med drygt 8 000 deltagare där över 20 procent tyckte att tyngdtäcket borde ha blivit utsett till Årets julklapp. Något färre svarade den smarta högtalaren. Därefter kom sällskapsspelet, trådlösa hörlurar och presentkort.

Hemtex: Tyngdtäcket

"Vi tror också att tyngdtäcket kommer att bli en stor julklapp hos oss. Vi har fem olika tyngder för att de ska passa till alla. För den som vill sova lite lättare tror vi mycket på flanellpåslakan. Supermjukt och skönt".

Både Clas Ohlsson och Hemtex tror på tyngdtäcket.

Både Clas Ohlsson och Hemtex tror på tyngdtäcket. Foto: Hemtex

Lyxxa: Örhängen från Dulong Fine Jewelry

"Örhängena i den klassiska Kharisma-designen från Dulong Fine Jewelry är en exklusiv och vacker julklapp. Finns i 18K guld eller silver och kan fås i fyra olika storlekar. Örhängena är anpassade för vänster och höger öra och ska sitta så att kurvan pekar från ansiktet".

Örhängena är anpassade för vänster och höger öra och ska sitta så att kurvan pekar från ansiktet.

Örhängena är anpassade för vänster och höger öra och ska sitta så att kurvan pekar från ansiktet. Foto: Lyxxa

Cervera: Grytor från Anders Petter

"Vi tror att våra gjutjärnsgrytor från Anders Petter kan bli en stor favorit under julen, speciellt den nya som kommit i färgen grön. Ytterligare en produkt vi tror på är muggarna från Design House Stockholm som har citat från Astrid Lindgrens berättelser printat, en både personlig och fin julklapp".

Life: Solskensvitaminer

"D-vitamin brukar kallas för solskensvitamin eftersom kroppen själv kan tillverka vitaminet då huden utsätts för solljus. Under höst- och vintermånaderna då solen lyser med sin frånvaro och de få solstrålar som då och då tittar fram har väldigt svag styrka, så måste vi helt förlita oss på att kosten täcker vårt behov av D-vitamin. I vår egen produktserie Life D-Vitamin 6000 IU har vi nyligen lanserat vårt senaste tillskott till vår familj av populära D-vitaminer, en högdoserad variant med hela 150 mcg D-vitamin per kapsel. Trots hög dosering så är kapseln liten och lätt att svälja".

D-vitamin kan vara bra så här i vintermörkret.

D-vitamin kan vara bra så här i vintermörkret. Foto: Life

Publicerad 18 December 2019 00:00