Friluftsbadet hölls stängt under 2019. Efter att renoveringsarbetet kan nå upp till 8,5 miljoner kronor, är det en oviss framtid som skuggar över badet.

Friluftsbadet hölls stängt under 2019. Efter att renoveringsarbetet kan nå upp till 8,5 miljoner kronor, är det en oviss framtid som skuggar över badet. Foto: Mattias Grenholm

Sista plasket kan ha gjorts på badet: "Kostnaden har fördubblats"

Ekonomin hindrar badsugna gäster

ÖSTRA LJUNGBY.

Renoveringen av Friluftsbadet beräknades kosta 4 miljoner kronor. En summa som nu ser ut att fördubblas. Det gör att kommunen nu överväger att ens fortsätta renoveringsarbetet på anläggningen.

Av
Wilhelm Nilsson

Tidigare i år beslutade Klippans kommun att stänga Friluftsbadet för att åtgärda de problemen som råder i vattenreningen och vattencirkulationen. Därför blev de badsugna besvikna i somras, vilket de även kommer att bli nästa år. Pengarna räcker inte till för att öppna badet så som önskat samtidigt som framtiden är oviss för badet.

– Inför renoveringen lade vi en budget på cirka 4 miljoner kronor. Nu slår vi fast att renoveringen kommer kosta det dubbla och landa mellan 8 till 8,5 miljoner kronor. Först efter årsskiftet kan vi driva ärendet vidare, då vi exakt kommer veta hur nästa års budget kommer att se ut. Sett till vad det nu kommer att kosta, är det inte ens säkert att lönsamheten räcker till för att driva badet vidare, säger kultur- och frtidschefen Arne Grau Amnér.

För att de unga skulle ha något att göra under renoveringen i somras, arrangerade ung fritid en mötesplats på spontanidrottsplatsen. Ett initiativ som resulterade i en flopp.

– Vi ser över vad vi kan göra i sommar i stället, för i somras kom det väldigt få till de här aktiviteterna, avslutar Arne Grau Amnér.

Friluftsbadet invigdes i mitten på 70-talet och genomgick en omfattande renovering 2009.

Publicerad 11 December 2019 08:20