Solklar vård i Bjuv satsar på Åstorp.

Solklar vård i Bjuv satsar på Åstorp. Foto: Stock Adobe/Genrebild

Privat vårdaktör ersätter Familjehälsan: "Bra möjlighet"

Fyller tomrummet efter vårdgivarens flytt

ÅSTORP.

Familjehälsan lämnade bygden för Landskrona. Då tar Solklart vård i Bjuv motsatt riktning, för att täcka upp den privata sjukvården. Och det troligtvis i Familjehälsans lokaler som kan tas över.

Av
Wilhelm Nilsson

Självfallet ska Åstorpsborna få vård, även när Familjehälsan flyttar till Landskrona. Så resonerar i alla fall Solklart vård i Bjuv som nu planerar för att öppna en filial i Åstorp, efter att ha fått klartecken från Region Skåne.

– Vi ser en bra möjlighet i att erbjuda ett komplement till den regionala sjukvården, säger Mona Andersson, verksamhetschef.

Förhandlingarna mellan Praktikertjänst (ägare av Familjehälsan) och Lideta (ägare av Skolklart vård i Bjuv) pågår för fullt. Den senare har en förhoppning om att kunna ta över Familjehälsans lokaler när verksamheten flyttar söderut.

– I så fall kan vi vara igång här redan den 10 februari, berättar Mona Andersson.

Samtidigt som förhandlingarna rullar, pågår rekryteringen av personal. Även i personalstyrkan hoppas den kommande vårdgivaren i Åstorp att få ta del av Familjehälsans befintliga personal. Än är det inte klart hur många som kommer att följa med över till den nya verksamheten, men Mona Andersson är optimistisk.

– Tanken är att vi börjar försiktigt med en läkare och någon distriktsköterska. Vi har goda förhoppningar om att väldigt många kommer vilja gå hos oss och att vi därefter kan bredda vår personalstyrka, förklarar hon.

Sett till era förhoppningar och förväntningar, kan ni redan nu börja lista patienter?

– Ja, det kan vi. Patienten blir dock listad först från den 31 januari. Vi vill leva upp med kvalitet och då kan vi inte erbjuda vårdcentralen i Bjuv med en begränsad kapacitet, i väntan på filialen i Åstorp.

Solklart vård har sedan tidigare filialer i Bjuv och Örkelljunga.

Publicerad 04 December 2019 11:17