Linnéa Engström får äran att bära luciakronan för Perstorps räkning.

Linnéa Engström får äran att bära luciakronan för Perstorps räkning. Foto: Wilhelm Nilsson

Linnéa bär luciakronan med stolthet: "En dröm som slagit in"

Laddar för fullt inför sitt kommande uppdrag

PERSTORP.

Perstorps lucia heter Linnéa Engström. 13-åringen går nu i spetsen för de 50-tal eleverna som ska "lussa" för hela byn i nästa vecka. Nervöst? Knappast –nu är det bara ut och köra, menar Linnéa.

Av
Wilhelm Nilsson

Fyra kandidater återstod, när Lions Club Perstorp skulle kora årets lucia på söndagen. I vinterkylan på torget stod Linnéa Engström, Moa Harrysson, Tindra Olofsson och Wilma Ramsauer tillsammans med en stor folkskara, för att invänta slumpens avgörande. Lottdragningen krönte Linnéa Engström, 13, till årets lucia.

– Det var pirrigt när man stod och inväntade lottdragningen. Nu i efterhand är det bara stolthet jag bär med mig. En stolthet som jag delar med min mamma, säger Linnéa Engström.

Drygt en vecka återstår innan Centralskolans elever arrangerar en smygpremiär av luciafirandet på torsdagskvällen. Allmänheten bjuds då in till att ta del av luciatåget, där ett 50-tal elever väntas delta med Linnéa Engström i spetsen. Tåget vandrar sedan vidare inför skolkamraterna på fredagen. Det är alltså inte många dagar som väntar, innan vi får se aktionerna från årets lucia och hennes kompanjoner.

En dröm. Kommer nog minnas det här för evigt.

– Första stycket i berättelsen har jag lärt mig. Men det andra har inte satt sig ännu. Jag har några dagar på mig att träna, så det blir nog inga problem. Om det känns nervöst? Nej, inte särskilt, förklarar Linnéa.

Linnéa berättar att de här ögonblicken när hon i nästa vecka ska vara klädd i luciaklänning, är något hon kommer bära med sig resten av livet.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Jag tror att det är något som jag kommer minnas för evigt, avslutar hon.

Publicerad 04 December 2019 16:18