Annie och Astrid Karlsson kavlade pepparkaksdegen för fullt.

Annie och Astrid Karlsson kavlade pepparkaksdegen för fullt. Foto: Wilhelm Nilsson

Barn och äldre förenades över sagor och fika

"Viktigt att inkludera alla"

ÖRKELLJUNGA.

Julnissarna kom tidigt i år. Åtminstone på Tallgården, då de yngre bjussade de äldre på småprat, pyssel och pepparkakor. En mysig stund som satte sig rakt i hjärtat på 89-årige Esther Johnsson.

Av
Wilhelm Nilsson

För Örkelljunga bibliotek har det blivit tradition i att bjuda in allmänheten till julmys på äldreboendet Tallgården. På tisdagen var det dags igen. När de äldre samlades kring bibliotekets Krister Aronsson för att lyssna in julberättelserna, då stod syskonen Annie och Astrid Karlsson för julbaket.

– Vi har bakat pepparkakor. Det är väldigt kul att få vara med och samtidigt få träffa vår morfar, säger Annie Karlsson.

Det är alltså tredje gången som biblioteket bjöd in till julmys på Tallgården. Konceptet handlar om att de äldre ska få möjligheten att träffa fler barn. Dessutom ges chansen att låna böcker.

– Vår vision är att inkludera alla, även de som inte kan ta sig till biblioteket. Därför åker vi ut till äldreboenden i Örkelljunga för att de som inte kan ta sig till oss, ska få en möjlighet att låna böcker. Samtidigt är det väldigt viktigt i dag att föra samman de äldre med barnen, säger Sara Olsson, samordnare på biblioteket.

Esther Johnsson, 89, är en av de boende på Tallgården, och som uppskattar när det kommer yngre besökare till hemmet.

– Det är alltid väldigt trevligt och roligt. I dag har vi blivit bjudna på mycket trevligheter, berättar hon nöjt.

Publicerad 04 December 2019 09:52