Ilija Batljan, VD på SBB Norden.

Ilija Batljan, VD på SBB Norden. Foto: SBB

Stor fastighetsaffär när 1 560 lägenheter får ny ägare

Affären omfattar bland annat Helsingborg, Åstorp och Osby

SKÅNE.

Amasten fastighets AB säljer alla sina fastigheter i sitt sydligaste organisatoriska område. Det handlar om 1 560 lägenheter i Helsingborg, Karlshamn, Olofström, Osby, Ronneby, Växjö och Åstorp som tas över av SBB.

Av
Felix Alnemark

– SBB är en seriös, långsiktig fastighetsägare i en stark expansiv fas. Vi koncentrerar oss nu på att utveckla vårt befintliga bestånd och nyproduktion av Riki-lägenheter,” säger Jan-Erik Höjvall, VD Amasten Fastighets AB, i ett pressutskick.

SBB är en seriös, långsiktig fastighetsägare i en stark expansiv fas

Försäljningen omfattar 41 fastigheter och till ett uppgett fastighetsvärde på 1 500 miljoner kronor. Den 15 december sker övertagandet av fastigheterna.

– Vi är särskilt glada att fått en stark position i Växjö och Blekinge där vi är på väg att bli det största bostadsbolaget. Med dessa förvärv blir vi det största oberoende noterade bostadsbolaget, vilket med vår starka position som Nordens ledande aktör inom samhällsfastigheter skapar fortsatt bra möjligheter till värdeskapande och substansvärdetillväxt, säger Ilija Batljan, VD på SBB.

Affären i siffror

Den preliminära köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen uppgår till 404 miljoner kronor. Den slutgiltiga köpeskillingen ska motsvara den preliminära köpeskillingen med justeringar för förändringar i det egna kapitalet på tillträdesdagen. Eventuella justeringar i den preliminära köpeskillingen ska regleras kontant.

Totalt är det 129 st lgh i Skåne som får en ny hyresvärd.

  • Helsingborg: "Kolonien är en liten fastighet med 3 lokaler på Carl Krooks gata, varav en bilskola och en restaurang. Nässlan är en fin liten bostadsfastighet på Industrigatan. Vikingen är en hotellfastighet som även har ett par restauranger. Vi kommer driva vidare hotellet"
  • Åstorp: 11 stycken villor i Kvidinge.
  • Osby: Sex stycken bostadsfastigheter varav två stycken i centrum och fyra stycken på Norra Infartsgatan.

Publicerad 03 October 2019 09:34