Foto: Sarah Bernshed

Foto: Sarah Bernshed

"Det räcker att det regnar lite så händer det något"

Nina Martinsen en av tusentals pendlare som påverkas

HOFTERUP/MALMÖ. Nina Martinsen är en av tiotusentals personer som tar sig till och från jobbet längs E6:an. Långa köer hör till vardagen.
– Jag bokar aldrig fysiska möten före halv nio på morgonen. Det finns inga garantier för att jag hinner fram i tid. Tur att det finns möjlighet till telefonmöten i bilen, vilket ofta blir ett alternativ för att få ihop all logistik i vardagen.
Varje morgon tar Nina Martinsen bilen och kör från hemmet i Hofterup till Malmö där hon arbetar som Nordisk HR-Manager på ett företag. Inte sällan möts hon av långa köer när hon ska köra på motorvägen vid Center Syd. Även avfarterna mot Lund och Lomma är flaskhalsar i rusningstrafik.
– På vägen hem är det oftast tjockt i höjd med Burlöv och Lund. Kommer man iväg efter 16.30 så står det oftast still, säger hon.

Nina Martinsen delar sin vardag med många andra som pendlar till och från jobbet på E6:an. Hon konstaterar att allt fler företag valt att etablera sig i Malmö, men anser att infrastrukturen inte hängt med.
– Det borde byggas en tredje fil för att underlätta för trafiken. Det har de i Göteborg, och där flyter det på bra.

Förutom långa köer under rusningstrafik är det vanligt med olyckor. Nina Martinsen håller sig alltid uppdaterad om trafikläget genom medierna.
– Det räcker att det regnar lite så händer det något.
– Jag har aldrig själv råkat ut för en olycka, men det är ingen behaglig körning. Folk är stressade till jobbet håller ofta för kort avstånd till bilen framför.
Ett annat gissel är de tusentals lastbilar som trafikerar sträckan.
– Det gör att man gärna ligger i vänsterfilen för att köra om.
Har du funderat på att byta bilen mot tåget?
– Ja, men det hade inte fungerat så bra för mig. Jag reser mycket i jobbet, och dessutom har vi ingen tågstation i Hofterup.

LÄS MER: Så här ska kaoset på E6 lösas

Vad tycker du? Kommentera nedan!

Publicerad 20 September 2016 06:00