Match nummer två i kvartsfinalserien mot Hylte/Halmstad spelas på onsdagskvällen. Här ses Peter Lundgren jubla. Tränaren Tony Westman hoppas förstås få se mer av den varan hemma i Forum.

Match nummer två i kvartsfinalserien mot Hylte/Halmstad spelas på onsdagskvällen. Här ses Peter Lundgren jubla. Tränaren Tony Westman hoppas förstås få se mer av den varan hemma i Forum. Foto: Robert Boman

Hemma i Forum ska slutspelsnerverna släppa

ÖVK tar emot Hylte/Halmstad i match två i kvartsfinalserien ikväll

ÖRKELLJUNGA.

Förlustsviten mot Hylte/Halmstad förlängdes när det blev förlust för ÖVK i den första kvartsfinalen. Nu hoppas tränare Tony Westman att slutspelsnerverna ska släppa när kvartsfinalserien kommer hem till Forum ikväll.

Av
Mikael Öhrn

Hylte/Halmstad gick segrande ur den första kvartsfinalbataljen med 3-0 (25-20, 25-22, 25-21). För att vända på steken menar ÖVK-tränaren Tony Westman att ÖVK behöver lyfta sig ett snäpp, i såväl försvars- som anfallsspelet.

– Det vi snackat mest om är att vårt försvarsspel inte var riktigt där, samtidigt som vårt anfallsspel var lite skakigare. På den här nivån handlar det om en, två bollar; så tätt är det. En, två bättre bollar i försvarsspelet och en, två bollar bättre i anfallsspelet, så vänder det. Det är det vi försökt titta på dessa dagar, säger han.

Att ÖVK ännu är nollat av Hylte/Halmstad efter fyra försök är inget som oroar, men däremot gav slutspelsnerverna sig till känna i förra matchen.

– Vi har ett ganska orutinerat lag med många unga spelare och många har inte varit med tidigare, man får ta det med sig också. Att vi inte har vunnit mot Hylte/Halmstad tror jag däremot att vi har lagt av oss tidigt. Vi ska bara slappna av och spela vårt spel, säger Tony Westman.

Att få ta hem slutspelsserien till Forum i det här läget är förstås skönt.

– Det är en viktig match idag, då är det bra att få en hemmamatch. Vinner vi den så behöver vi inte vara pressade att vinna borta i nästa, säger Tony Westman.

Onsdagskvällens match hemma i Forum blåser igång klockan 19. Nästa match i kvartsfinalserien spelas borta den 23 mars.

Publicerad 20 March 2019 11:05