Även om finalförlusten sved, tog Fabian Frisk äntligen sin efterlängtade pallplats.

Även om finalförlusten sved, tog Fabian Frisk äntligen sin efterlängtade pallplats. Foto: Mikael Öhrn

Bitter finalförlust med ljuv eftersmak av silver

KLIPPAN.

Var finalförlusten i sig bitter, var eftersmaken desto ljuvare. För Fabian Frisk från Klippan var USM-silvret i brottning kulmen på tre års målinriktad träning.

Av
Mikael Öhrn

Förra året blev det sorti redan i tredje matchen, men i år knep Fabian Frisk äntligen den efterlängtade medaljen. Silverpengen var hans första i SM-sammanhang.

– Direkt efter förlusten var man lite besviken på att man inte kunde gå hela vägen, men nu känns det bra. Man har kämpat för det här länge, säger Fabian Frisk.

Karriären startade han i Klippans BK, men för tre år sen bytte han klubb till Kävlinge Furulunds BK.

– Min tränare hade nästan lovat att inom tre till fyra år skulle jag få medalj. Det har vi jobbat för sen dess och nu tre år senare har jag en medalj, säger Fabian Frisk.

Att hans brottning fått sig ett lyft i Kävlinge Furulund förklarar han med att han har fått fokusera mer på sin individuella träning här.

– Det är en mindre klubb så jag har kunnat fokusera mer på det som jag behövt jobba med. Min tränare har kunnat gå in på detaljer som jag har kunnat träna på hela tiden. Istället för som i en större klubb där alla tränar generellt på allt, säger han.

Ytterligare ett lyft för utvecklingen har det inneburit att han vid tillfällen har varit runt och tränat med andra klubbar också. En gång i veckan tränar han till exempel extra i Bjuv, men han har även varit i till exempel Göteborg och tränat en del.

– Det hjälper väldigt mycket. Alla tränare är jättebra, men de flesta specialiserar sig på ett område så man får en mer generell kunskap om brottning, säger Fabian Frisk.

Med SM-pallplatsen säkrad är siktet nu inställt på nästa stora mål senare i år – inbjudningsturneringen Glentons Mästarmöte.

– Den är väldigt stor och man måste nästan bli uttagen. Det är bara de tio bästa som får vara med så den skulle det vara väldigt roligt att vinna. Men det är väldigt lång tid dit, säsongen har precis börjat och den är i slutet av året, avslutar Fabian Frisk.

Noterbart är att Fabian Frisk den gångna helgen tog hem sin viktklass, tävlandes för Göteborgs Atletklubb, i grundomgången av Lilla Fyrstads. GAK blev dessutom bästa klubb.

Publicerad 16 February 2019 00:00