Genrebild: Mostphotos

Å/K:s Maja Ekström uttagen i landslaget

Av
Mikael Öhrn

ÅSTORP. Åstorp/Kvidinges Maja Ekström är uttagen i den 44 spelare stora bruttotrupp som ska vara med på U19-landslagets läger på Bosön den 25-27 februari. Tanken är att truppen så småningom ska mynna ut i en VM-trupp till U19-VM i Uppsala nästa år.

– Med stor sannolikhet kommer en majoritet av VM-laget vara spelare som är med på Bosön, men inte alla, säger förbundskapten Camilla Granelid på innebandyförbundets hemsida.

Just det här lägret är det första i sitt slag. Ambitionen är helt enkelt att ha ett ännu bättre förberett landslag när det väl är dags för VM.

– Det är första gången vi har ett sådant här stort läger. Det blir en introduktion så att spelarna känner igen U19:s sätt att spela anfall och försvar. Vi hoppas att vi kan komma längre med det här landslaget både taktiskt och gruppmässigt, eftersom vi har ett läger i september också. Den mentala aspekten, att prestera så fort som möjligt på ett landslagsläger, är också viktig. Vi ska göra spelarna trygga så att de så snabbt som möjligt ska komma in i det och prestera det de gör på hemmaplan, säger förbundskapten Camilla Granelid i samma artikel.

– Det blir en härlig start och ett bonusläger som vi inte fick inför förra U19-VM, fortsätter hon.

Är man inte uttagen i den bruttotrupp som ska vara med på lägret i Bosön, har man fortfarande chansen att kvala in sig inför nästa års VM.

– Det kommer säkert att dyka upp andra spelare under vägen eftersom det händer så mycket med utvecklingen i de här åldrarna, säger Granelid.

Noterbart är att Maja Ekström är en av enbart tre skånska spelare i truppen. Övriga två är IK Stanstads Emma Johansson och IBK Lund Elits Minna Karlsson. Maja Ekström hamnade nyligen dessutom på plats 41 i Innebandymagazinets lista över de 100 största innebandytalangerna för tjejer och killar födda 2002.

Den 16-åriga centern gör sin första säsong i A-laget och står efter 16 allsvenska matcher så här långt på 14 poäng, där åtta poäng är mål och sex poäng är målgivande passningar.

Publicerad 14 February 2019 11:55