ÖVK kräver omspel efter att ha blivit lurade på en poäng.

ÖVK kräver omspel efter att ha blivit lurade på en poäng. Genrebild: Mostphotos

ÖVK lurat på en poäng – kräver omspel

Sekretariatet missade att protokollföra en kvittering

ÖRKELLJUNGA.

Det blev förlust med 2-3 i ÖVK:s första match i det nya serieupplägget play off. Men nu kan matchen komma att spelas om. Anledningen: en vunnen ÖVK-poäng i första set missades i protokollet.

Av
Mikael Öhrn

Det är Helsingborgs Dagblad som skriver om den märkliga situationen. Efter en lyckad blockning av Ludvig von Sydow i slutet av första set kvitterade ÖVK till 21-21, varpå hemmalaget Hylte/Halmstad tog timeout. Men istället för att stå 21-21 i protokollet hos sekretariatet, justerades siffrorna tillbaka till 21-20 i hemmalagets favör. Ytterligare ett par bollar senare ändrades även resultatet på tavlan inne i hallen till 25-23 istället för 25-24, men trots ÖVK:s protester stod sekretariatet på sig när domare Stefan Bernström stegade ner från domarstolen och konsulterade med dem.

– Det är sekreteraren som ansvarar för att räkningen blir rätt, men eftersom jag är osäker på om det verkligen stämmer går jag ner från domarstolen och frågar. Då får jag beskedet att allt stämmer och i det läget har jag ingen annan information, säger Stefan Bernström till HD.

I efterhand kunde det konstateras att det visst hade blivit så tokigt som man hade trott.

– Jag fick en känsla av att något var tokigt och nu kan vi konstatera att det blivit fel. Jag lämnat ärendet vidare till förbundet, så får de fatta beslut, fortsätter Stefan Bernström.

Från ÖVK:s sida ser man ingen annan lösning än att matchen får spelas om.

– Nu hoppas jag att förbundet tar tag i det här, så här får det inte gå till. Vi ska i alla fall gå vidare och jag kan inte se något annat än att det blir omspel, säger Tony Westman, tränare i ÖVK, i samma artikel.

Enligt volleybollförbundet kan det ta tid att avgöra ärendet.

– Jag håller på att sätta mig in i allt och försöka se vad det är som har gått fel, men det kommer att ta lite tid, säger Paul Engström på förbundets kansli.

Än så länge noteras ÖVK för en förlust i play off och ligger därmed fyra i en haltande tabell, där Linköping ännu inte spelat sin första match. De fyra främsta av de fem lagen går direkt till kvartsfinal, medan femman och de tre främsta i play off in – där de sämst placerade lagen i grundserien gör upp – spelar en första slutspelsserie, kallad åttondelsfinal.

Publicerad 12 February 2019 09:49