Emilia Carlsson (överst), Felicia Sjöstrand (t.v.) och Petronella Lönn (t.h.) i Bjuv/Helsingborg.

Emilia Carlsson (överst), Felicia Sjöstrand (t.v.) och Petronella Lönn (t.h.) i Bjuv/Helsingborg. Foto: Helena Carlsson

Guld, silver och brons för Bjuv/Helsingborg

Två av tre starter klara för SM

BJUV/HELSINGBORG.

Bjuv/Helsingborg Drillsportförening fick fyra medaljer med sig hem från den senaste SM-kvaltävlingen. Två starter är nu också klara för vårens SM. Men de kan snart bli tre.

Av
Mikael Öhrn

Guld för Felicia Sjöstrand i klassen solo junior A, silver för Emilia Carlsson och Thea Bild i klassen duett minior, brons för Emilia Carlsson i klassen solo minior, samt lagguld i den yngsta klassen minior – det var vad Bjuv/Helsingborg Drillsportförening fick med sig hem från Staffanstorp där årets andra SM-kvaltävling hölls.

– Vi hade väldigt bra placeringar med alla som medverkade. Det är jag mycket, mycket nöjd med, säger Helena Carlsson, ny ordförande i Bjuv/Helsingborg Drillsportförening sen i höstas.

Utöver medaljplaceringarna tog Felicia Sjöstrand och Petronella Lönn en fjärdeplats i klassen duett senior, Petronella Lönn en femteplats i klassen solo senior A och Esmeralda Widström och Maja Lindholm tog en femteplats i klassen duett minior. Dessutom tog Bjuv/Helsingborgs Beatrice Ejdemyr, som är utlånad till Staffanstorps Sportdrill, silver i klassen duett senior tillsammans med Staffanstorps Wilma Borgshammar.

Miniorerna tog lagguld.

Miniorerna tog lagguld. Foto: Helena Carlsson

Därmed är Felicia Sjöstrand (solo junior A) och Felicia Sjöstrand och Petronella Lönn (duett senior) redan kvalificerade för SM i Kalmar den 18-19 maj. Bjuv/Helsingborg är dessutom nära att nå dit med sin tredje och sista kvalificerande start till SM – miniorerna kvalar inte för SM – i Petronella Lönn (solo senior A). Efter helgens femteplats är hon bara en deltävling ifrån att bli klar för SM och tre deltävlingar återstår.

– Gör hon en lika bra prestation som i den här tävlingen ser jag inga problem med att hon också ska kvala in. Det är alltid lite nerver med, men hon gjorde en fantastisk omgång nu. Håller hon samma standard i nästa tävling går hon också vidare, säger Helena Carlsson.

"Det är alltid lite nerver med."

Även Beatrice Ejdemyr är kvalificerad för SM i klassen duett senior, men för Staffanstorp.

Felicia Sjöstrand överst på prispallen.

Felicia Sjöstrand överst på prispallen. Foto: Helena Carlsson

Publicerad 22 January 2019 00:00