Luften ur på sina håll, men fotbollskvalen gick emellertid inte helt i moll för de lokala lagen.

Luften ur på sina håll, men fotbollskvalen gick emellertid inte helt i moll för de lokala lagen. Foto: Mikael Öhrn

Både solsken och regn i fotbollskval

Av
Mikael Öhrn

SÖDERÅSEN. Kvalen i Skånefotbollen har spelats. Det blev där både solsken och regn, om man ser till hur det gick för de lokala klubbarna.

I kvalet till trean fick Åstorps FF ge sig tidigt. Efter två raka förluster i gruppspelet står det klart att ÅFF får rikta in sig på spel i division 4 även nästa säsong. Även Hyllinge GIF misslyckades i kvalet till femman, detta sedan GIF förlorat med 2-3 borta och 1-2 hemma mot Tollarps IF. För Skånes Fagerhults IF blev det också förlust i kvalet till sexan, detta med sammanlagt 0-5 mot Heleneholms SK.

Bättre gick det då för FC Kopparmöllan som revanscherade sig för fjolårets missade kval och vann med totalt 4-3 mot Askeröds IF. Målskyttar och kvalhjältar för FCK i den avgörande 2-1-segern i Askeröd blev Anton Rosén och Marcus Olsson. Kvidinge IF räddade i sin tur kontraktet i sexan sedan KIF besegrat Össjö IS med sammanlagt 9-2.

Även Billesholms GIF kvalspelar för att hänga kvar i fyran, de spelar sin andra och avgörande match hemma mot Vanneberga IF den 27 oktober. GIF förlorade bortamötet med 1-2.

Sedan tidigare stod det klart att Ekets GoIF:s herrar tog steget upp i fyran efter sin serieseger i femman Skåne mellersta.

Publicerad 24 October 2018 00:00