Conny Camper och Å/K satsar eget, både på herr- och damsidan.

Conny Camper och Å/K satsar eget, både på herr- och damsidan. Arkivfoto: Mikael Öhrn

Åstorp/Kvidinge fokuserar på sig själva

ÅSTORP. Nästa helg igen drar Åstorp/Kvidinges herrseniorer igång innebandysäsongen. Helgen därpå följer damseniorerna. Det är två lag som båda två har blicken riktad uppåt, men samtidigt med ett betydligt större fokus på den egna produktionen.

Av
Mikael Öhrn

Sejour två i Allsvenskan blev bara ettårig. Jojo-åkande Åstorp/Kvidinges herrseniorer siktar förvisso fortfarande uppåt, men de vill numera göra det med ett större fokus på eget material.

– Vi vill få upp våra egna juniorer, utveckla dem och ta med dem på den här resan tillbaka till Allsvenskan, säger Conny Camper, tränare för Å/K:s herrseniorer.

Han säger att den sportsliga målsättningen kommande säsong är topp fyra och en kvalplats uppåt, men understryker samtidigt vikten av att de egna produkterna får ta den tid de behöver för att komma in i A-lagsspel.

– Vi ska bygga långsiktigt, men samtidigt vill vi inte tappa i slagkraft. Och det gör vi inte, går vi ner på två femmor och får vara skadefria är vi hur bra som helst. Kanske om vi når kval, att vi då går ner och spelar på två femmor, men annars vill vi spela på tre femmor. I Allsvenskan är det svårt att låta en 16-17-åring göra debut. Det får man göra i division 1, så att de får suga till sig allt. Sen hur många år det får ta, det får man se, säger han och uppskattar årets trupp till att bestå av 80-90 procent egna produkter.

– Vi har inte värvat någon utifrån den här säsongen. De vi har värvat tidigare har ofta tröttnat på att ligga att pendla efter halva säsongen. Vi har många egna talanger, så vi får se till att satsa på dem nu, fortsätter han.

Snacket är ungefär det samma hos Å/K:s damseniorer som till den här säsongen lyft upp det juniorlag som slutade fyra på junior-SM förra säsongen.

– Så det är ett väldigt ungt lag vi jobbar med. Vi har fått behålla fem, sex rutinerade, så det blir en bra mix. Vi måste jobba lugnt och metodiskt och samtidigt titta framåt och försöka få med alla i båten, säger Thomas Hansson, tränare för Å/K:s damseniorer.

Damseniorerna gör sin tredje säsong i Allsvenskan och föryngringen till trots, målsättningen är fortsatt att fortsätta etablera sig i landets nästhögsta serie.

– Rent sportsligt vill vi absolut vara kvar i Allsvenskan. Om vi kan komma på övre mitten är det riktigt bra. Det är absolut ett mål vi har, säger Thomas Hansson och återkommer till det generationsskifte man håller på att gå genom.

– Men vi vill också jobba i lugn och ro med det vi vill, så att vi inte får haveri. Det är viktigt att vi tar den tiden vi behöver.

Å/K:s herrseniorer inleder division 1 södra hemma mot nykomlingen Hovshaga från Småland den 22 september klockan 15, medan Å/K:s damseniorer premiärspelar i Allsvenskan södra hemma mot Hovslätt, också de nykomlingar från Småland, den 28 september klockan 15.

Publicerad 04 September 2018 00:00