Jonas Svantesson lämnar ÖVK

ÖRKELLJUNGA.

Av
Mikael Öhrn

ÖRKELLJUNGA. Det var en säsong som gick upp och ner men till slut landade den i ytterligare ett SM-brons, det andra på raken. Nu står det klart att Jonas Svantesson lämnar tränaruppdraget i ÖVK, sedan treårskontraktet gått ut.

– Jag hade nog kunnat utvecklas ytterligare i ÖVK, men jag kände att de här tre sista åren har varit bra. Nu får jag se var jag hamnar och se om jag kan ta utvecklingen ett steg till, säger Jonas Svantesson och nämner att beslutet att lämna i grunden ingår i en tioårsplan som han och familjen har gjort upp.

– För tre år sen när vi skulle skriva det nya avtalet med ÖVK, satte jag och min familj oss ner och gjorde en tioårsplan. Då sa vi att vi skulle ha tre olika steg för de här tio åren, vid tre, sex och nio år, fortsätter Jonas Svantesson, utan att avslöja vad mer den där tioårsplanen rymmer.

Närmast väntar uppdrag med det svenska damlandslaget, sommaren ut. Jonas Svantesson är alltjämt assisterande förbundskapten i detsamma. Därefter lär han knappast behöva jaga runt för att få ett nytt tränaruppdrag.

– Jag har konkreta anbud, men jag kommer nog att fundera ett tag till, säger han.

Arbetet med att hitta en ersättare är redan igång.

"Elitsektionen i ÖVK påbörjar omgående sitt arbete med att finna en ny huvudtränare inför kommande säsong", skriver ÖVK:s ordförande Bengt Olsson i ett pressutskick.

Han fortsätter:

"Under Jonas ledning har ÖVK de senaste tre säsongerna varit oerhört nära SM-final, men snubblat på mållinjen och bärgat två raka SM-brons. Nu har Jonas bestämt sig för att söka nya utmaningar i rollen som tränare och vi vill alla önska honom allt gott i framtiden!"

Publicerad 30 April 2018 11:27