OS-drömmen riskerar att krossas

TAEKWONDO. Finnes: OS-satsande jättetalang från Helsingborg. Sökes: sponsor som gör satsningen möjlig.
– Vi har chansen på medalj i OS i Tokyo 2020, men för att nå dit måste vi tävla utomlands och det är inget klubben har råd med själv, säger Magnus Olsén, tränare till Helsingborgs Kampsportsklubbs megatalang i Taekwondo – Rim Bayaa.
Vi har tidigare rapporterat om Rim Bayaa i samband med att hon i november lyckades ta silver i JVM i Kanada – som förstaårsjunior.
– Uppståndelsen har varit stor. Lokaltidningar och TV har turats om att hälsa på i träningslokalerna. Hon har tagit all uppmärksamhet med ro, samtidigt som det säkert varit en självförtroendeboost. Hennes psyke är enormt, säger tränare Magnus Olsén.
Som fortsätter att hylla hennes talang.
– Rim är ju bara 15 år och har två år kvar som junior egentligen. Men tanken är att låta henne tävla som senior redan 2018 som ett led i matchningen mot OS i Tokyo 2020. Det är dessutom ett måste att tävla i vissa turneringar för att skaffa sig rankingpoäng.

Vilka turneringar då?

– Under 2017 är det Nordiska Mästerskapet, Svenska Cuperna och SM här i Sverige. Men för att ha en reell chans på dessa rankingpoäng, för att inte tala om nödvändig internationell tävlingsrutin, så behöver hon även tävla i German Open, Spanish Open, Dutch Open och President Cup som 2017 arrangeras i Aten. Så här långt har klubben stått för alla kostnader. Men en hel OS-satsning. Det klarar vi inte själva… Jag är med som tränare, men tar ingenting betalt. Om något så förlorar jag arbetsinkomst och dyrbar familjetid.
 
LÄS MER: Efterlyses: OS-sponsor
LÄS OCKSÅ: Världstvåa i taekwondo vill satsa högre
Publicerades av Christoffer EkmarkSkånesport.se

Publicerad 22 December 2016 13:30

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag