MÄSTARE. En gång om året samlar Klippans kommun de idrottsutövare som lyckats bra på större mästerkap. ”Vi har delat ut minnesgåvor i över 30 år” säger Börje Norén, kultur- och fritidschef. Foto: Diana Larsson

MÄSTARE. En gång om året samlar Klippans kommun de idrottsutövare som lyckats bra på större mästerkap. ”Vi har delat ut minnesgåvor i över 30 år” säger Börje Norén, kultur- och fritidschef. Foto: Diana Larsson

Idrottare hyllades på hemmaplan

”De är utmärkta ambassadörer för vår kommun”

Av
Diana Larsson

Diana Larsson

MÄSTARE/KLIPPAN. Att en liten kommun som Klippan kan samla 15 idrottare som alla gjort bra ifrån sig på stora mästerskap är fantastiskt. I förra veckan hölls den traditionella utdelningen av minnesgåvor.
- Det är lite unikt att en kommun samlar sina mästare, men det ger en bättre bild än att titta på enskilda resultat, säger Börje Norén, kultur- och fritidschef och fortsätter:
- Föreningarna levererar framgångar och det är ett fint kvitto och en bekräftelse på de satsningar kommunen gör.

Ett lagarbete
Kenneth Dådring, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, började sitt tal med att utrycka att kvällen är en av de bästa på hela året.
- Det är helt fantastiskt så många duktiga idrottare det finns i lilla Klippan. Framgångarna talar om många saker. Dels visar det på ett oerhört engagemang och flit och det visar på ett starkt föreningsliv där alla från personen som öppnar och stänger träningslokalen till de ansvariga för fikat är en del i det hela. Det är en individuell sport, men trots allt ett lagarbete.

Spartanskt men uppskattat
Idrottare som gjort bra ifrån sig på svenska mästerskapen och internationella mästerskap har samlats för minnesgåvor sedan drygt 30 år tillbaka.
- Jag har varit med i 25 år och trots att det är lite spartanskt är det jättekul och närvaron är hög, säger Börje Norén.
Vid utdelningen av en penningsumma och en matlagningsbok saknades Benny Andersson som tävlade i Belgien. Mats Friberg och Kenneth Ragnarsson kunde inte heller närvara.

Extra energi
Thilda Andersson och Timothy Williams, som tog SM guld och VM silver i bugg, valde att gå på prisutdelning istället för träning.
- Det är kul att kommunen uppmuntrar oss, det ger oss extra energi till att fortsätta.
Med träning tre till fyra gånger i veckan satsar de på bra placeringar på årets DM, NM och SM.

Efter 15 års uppehåll började Krister Persson skjuta pistol för ett och ett halvt år sedan. Trots frånvaron lyckades han bra på pistol SM för andra året i rad.
- Jag hoppas det blir en vana att komma hit. Det är jäkligt trevligt och en fin gest av kommunen, det är inte många som ställer upp för sina idrottare som Klippan gör.

Visste du att...
... Följande personer tilldelas minnesgåvor:

Benny Andersson – Åstorps Cykelklubb
Kent Olsson – Klippans Kraftsportsklubb
Ralf Scott – Klippans Kraftsportsklubb
Fredrika Pettersson – Klippans Brottarklubb
Saladin Bekaev – Klippans Brottarklubb
Robin Severinsen – Klippans Brottarklubb
Emma Persson – Hyllstofta Skytteförening
Timothy Williams – Söderåsens Dansklubb Blåa Skor
Thilda Andersson – Söderåsens Dansklubb Blåa Skor
Sarah Lahti – Klippans Friidrottsklubb
Matilda Kvist – Engelholm Floorballclub
Felicia Karlsson – Engelholm Floorballclub
Krister Persson – Ljungbyheds Pistolskytteklubb
Mats Friberg – Ljungbyheds Pistolskytteklubb
Kennet Ragnarsson – OK Kompassen

DANS. Thilda Andersson och Timothy Williams debuterade på utdelningen av minnesgåvor.

DANS. Thilda Andersson och Timothy Williams debuterade på utdelningen av minnesgåvor. "Vi kommer gärna tillbaka fler gånger". Foto: Diana Larsson

PRICKSÄKER. Takterna sitter i trots 15 års uppehåll. Krister Persson tog emot minnesgåvan för andra året i rad. Foto: Diana Larsson

PRICKSÄKER. Takterna sitter i trots 15 års uppehåll. Krister Persson tog emot minnesgåvan för andra året i rad. Foto: Diana Larsson

Publicerad 21 January 2011 03:00