OBS, detta är en arkivbild från Lokaltidningen och alltså inte en del av fotoutställningen.
OBS, detta är en arkivbild från Lokaltidningen och alltså inte en del av fotoutställningen.
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Sista tiden på Findus fångad i foto

Sara Kring

BJUV/HELSINGBORG. En ny fotoutställning om den sista tiden på Findus har snart premiär. Bjuvs kommun har samproducerat utställningen och bidragit med 60 000 kronor, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Fotografen Kristoffer Granath har dokumenterat Findus sista månader i drift, och en viss tid efter nedläggningen. Bilderna från våren 2017 samlas i en fotoutställning.

– Vi är glada över att kunna stötta det här projektet. Det finns ett stort värde i att dokumentera och visa hur nedläggningen av Findus både har påverkat människor som har arbetat där och samhället i stort. Därför har kultur- och fritidsnämnden beslutat att stötta projektet med 60 000 kronor. Utställningen, som går under namnet REST IN PEAS, kommer att visas i Bjuv under 2018, förklarar Bo Hallqvist, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i pressmeddelandet.

Den som dock inte vill vänta så länge med att se utställningen kan kika på den under Helsingborg Art Week den 30 september – 8 oktober. Under den veckan sker nämligen utställningens premiär. Efter det tar utställningen också en avstickare till Köpenhamn innan den landar på hemmaplan i Bjuv.

En hint om vad som kommer finnas att se visas i Kristoffer Granaths egen beskrivning av utställningen:

– Syftet med fotodokumentationen har varit att belysa den unika betydelse som Findus haft för de anställda som arbetat i fabriken - både socioekonomisk och som efterträdande arbetsplats till gruvindustrin när den försvann från bygden. Det finns ett stort värde i att bevara och visa denna dokumentation av miljöbilder inifrån fabriken, porträttbilder av medarbetare samt deras personliga berättelser.

 


Publicerad: 28. augusti 2017 16:56
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Söderåsen

Startsidan just nu
Missa inte
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa