Utgångspunkten för vinstsugna motionärer. Foto: Arrangörerna
Utgångspunkten för vinstsugna motionärer. Foto: Arrangörerna
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Promenera med vinstchans och fika

Sara Kring

HYLLINGE. Inte bara frisk luft och kanske bättre hälsa finns att vinna för motionärer i Hyllingeskogen framöver: höstens bingopromenader drar nämligen snart igång. Vinster delas ut och överskottet från bingoförsäljningen går till Hyllingeborna.

Den första promenaden bokstavligen går av stapeln söndagen den 3 september, och nya chanser ges varje söndag fram till och med den 15 oktober.

Utlovade vinster är exempelvis matkasse, lunch och presentkort.

Promenadvägen är cirka två kilometer lång, och såväl start som mål är vid den röda stugan vid parkeringsplatsen vid Lydinge Golfklubb.

Det går att starta redan 10.00, eller om man är morgontrött vänta med start till senast 12.00.

Om man vill vara med och tävla köper man vid stugan en bingobricka för 20 kronor. Längs promenadsträckan finns sen stationer med siffror, som man får kryssa av på sin bricka.

Även om man inte får bingo finns chans till vinst då tre nitlottsvinnare utses vid dagens slut.

Ytterligare fler sätt att vinna på kan du få information om vid bingobricksköpet, och alla deltagare bjuds på kaffe, saft och kaka.

Sju föreningar samarrangerar evenemangen, och de ansvarar för varsin promenad. De sju är: Ökad Trivsel i Hyllinge, Tennisklubben, Hållplatsen, Fiskeklubben, Hylllinge GIF, Folkets Hus samt Lydinge Golf.

Det överskott som föreningarna får in från promenaderna kommer användas till lokalborna.

Föreningarna har tillsammans med Åstorps kommun satt upp två motionsapparater längs slingan i Hyllingeskogen, och under hösten väntas även två nya styrketräningsmaskiner dyka upp.

 


Publicerad: 29. augusti 2017 13:10
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Söderåsen

Startsidan just nu
Missa inte
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa