Frida Palm på FK Boken

Frida Palm på FK Boken Arkivfoto: Sara Kring

Orienterings-DM i Perstorp lockar hundratals

"Medelklass är en kortare distans och det brukar locka mycket folk"

PERSTORP.

Vid månadsskiftet kommer fler än 500 orienterare i olika åldrar att inta Uggleskogen och områden runt Spjutseröd när FK Boken arrangerar årets DM i medelklassorientering.

Av
Wilma Andersson

Helgen 31 augusti- 1 september kommer orienterare från hela Skåne samlas i Perstorp för årets distriktsmästerskap.

– Medelklass är en kortare distans och det brukar locka mycket folk. Men det beror på vädret också, särskilt när man inte behöver föranmäla sig, säger Frida Palm, pressansvarig och medlem i FK Boken.

De olika klasserna kommer vara tävlingsklass, öppen motionsklass och inskolnings- och fördjupningsklass, vilket betyder att tävlingen är öppen för nybörjare såväl som erfarna orienterare. Deltagare i öppen motionsklass behöver inte heller vara anslutna till en orienteringsklubb, utan alla är välkomna. Detta gäller även stafetten under söndagen, där man springer i lag om tre, dit 400 personer väntas komma.

– Det blir mer lagsport, vilket jag tycker är väldigt kul, säger Frida.

Vi som håller på med orientering tycker om att tävla, och klubbarna turas om att arrangera dem så att det finns tävlingar att gå på.

Även om FK Boken själva inte får delta i tävlingarna, eftersom medlemmarna redan känner till terrängen, arrangerar klubben mer än gärna tävlingen.

– Vi som håller på med orientering tycker om att tävla, och klubbarna turas om att arrangera dem så att det finns tävlingar att gå på. Dessutom får vi in extra pengar till föreningen från startavgifterna, säger Frida.

Orienteringen kommer att starta på lördagen den 31 augusti klockan 10.00 vid Uggleplanerna i Perstorp och stafetten kommer att äga rum 1 september samma tid. Banläggare på lördagen är Magnus Larsen och Håkan Palm är banläggare på söndagen. Föranmälan krävs för tävlingsklasserna, andra klasser kan anmäla sig på plats.

Publicerad 22 August 2019 08:00