Det är stor variation på villa- och bostadsrättspriserna i Skåne.

Det är stor variation på villa- och bostadsrättspriserna i Skåne. Genrebild: Mostphotos

Så mycket får du betala för villan eller bostadsrätten

Av
Mikael Öhrn

Från 1,1 miljon i Östra Göinge kommun till 5,6 miljoner i Vellinge kommun, så mycket skiljer sig snittpriset för en villa i Skåne. Detta enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik som nyhetsbyrån Newsworthy har analyserat.

När det gäller snittpriserna för en bostadsrätt skiljer det också mycket beroende på var i Skåne du vill bosätta dig. I Bromölla kommun och Perstorps kommun ligger snittpriset för en bostadsrätt på 0,4 miljoner, medan det ligger på 3,1 miljoner i Lomma kommun. Detta enligt samma nyhetsbyrå.

Under de senaste tre månaderna har snittpriset på villor i hela Skåne ökat med tre procent. För Perstorps kommun, Åstorps kommun och Örkelljunga kommun finns ingen uppgift på hur stor prisförändringen har varit, men i Klippans kommun har snittpriset på villor ökat med en procent. I Bjuvs kommun har det däremot minskat med en procent.

För bostadsrätter finns det ingen uppgift på prisutvecklingen de senaste tre månaderna för aktuella kommuner, men länssnittet för en bostadsrätt ligger på 1,9 miljoner.

Snittpris för villa och bostadsrätt i din kommun

Åstorp 1,9 miljoner (villa) och 0,8 miljoner (bostadsrätt)

Bjuv 1,8 miljoner (villa) och 0,6 miljoner (bostadsrätt)

Klippan 1,5 miljoner (villa) och 0,5 miljoner (bostadsrätt)

Perstorp 1,4 miljoner (villa) och 0,4 miljoner (bostadsrätt)

Örkelljunga 1,3 miljoner (villa) och 0,5 miljoner (bostadsrätt)

Publicerad 10 June 2019 09:27