Idag finns det en skejtpark i området, men mer ska det snart bli. I mitten av augusti är tanken att den nya aktivitetsparken ska stå klar.

Idag finns det en skejtpark i området, men mer ska det snart bli. I mitten av augusti är tanken att den nya aktivitetsparken ska stå klar. Foto: Mikael Öhrn

Beachvolleyboll och parkour lagom till skolstarten

Inom kort påbörjas arbetet med att anlägga en aktivitetspark mittöver Sågen

KLIPPAN.

Inom två till tre veckor är tanken att arbetet med att anlägga planer för beachvolleyboll och parkour i området mellan aktivitetshuset Sågen och Åbyskolan ska påbörjas. Innan höstens antågande ska här stå en aktivitetspark för spontan utomhusidrott klar.

Av
Mikael Öhrn

Som Lokaltidningen tidigare har skrivit är tanken att bygga en aktivitetspark utomhus mittöver Sågen, som ett komplement till just det nyligen invigda aktivitetshuset. Det fanns inledningsvis en förhoppning om att eventuellt kunna ha klar aktivitetsparken lagom till sommaren, men så har det inte blivit. Nu skriver Helsingborgs Dagblad att aktivitetsparken ska stå helt klar i slutet av sommaren.

– Nu ska det stå helt klart den 15 augusti, säger Mikael Nemeti(S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden till tidningen.

De pengar man hade beviljats från statliga Boverket riskerade att brinna inne i och med maj månads utgång, men så blev till slut inte fallet.

– Vi fick en förlängning via Boverket till projektet, säger Mikael Nemeti i samma artikel.

Utöver parkour och beachvolleyboll ska här även byggas bland annat en cykelbana. Utöver pengar från kommunens egen budget och bidraget från Boverket, kommer även kommunala Treklövern Bostads AB att vara med och finansiera bygget.

Publicerad 10 June 2019 10:35