Scotts avslutar årets Örkelljungadagarna.

Scotts avslutar årets Örkelljungadagarna. Foto: Martin Frick

Nu är Örkelljungadagarna här igen

Sean Banan, Patrik Isaksson och Scotts hör til de stora dragplåstren

ÖRKELLJUNGA.

Sean Banan, Patrik Isaksson och Scotts hör til de stora dragplåstren på årets Örkelljungadagarna. Men det händer förstås mer än så när Örkelljungas stora stadsfest är tillbaka.

Av
Mikael Öhrn

Den 31 maj smäller det i centrum igen. Då går nämligen startskottet för årets Örkelljungadagarna. Årets stora dragplåster är 20-årsjubilerande Patrik Isaksson, Sean Banan och Scotts.

– Vi är nöjda med utbudet, där är till precis alla, säger Tomas Nilsson på arrangören Tomas Live Produktion.

Särskilt fokus finns det på barnen och barnfamiljerna.

– Kidsen är jätteviktiga, där har vi både Sandra (Dahlberg och Mattias Singh) – känd från Postkodlotteriet – som kör "Prinsessan och Prinskörven". Sen har vi även Sean Banan på lördagen, han är ju både för de mindre och för en bredare publik, säger Tomas Nilsson.

Sean Banan intar scenen på lördagseftermiddagen.

Sean Banan intar scenen på lördagseftermiddagen. Foto: Lennarth Sundberg

Allt som sker i föreningstältet är gratis fram till klockan fem, båda dagarna, däribland Patrik Isaksson som går på scen klockan 16 på fredagen och Sean Banan som går på scen samma tid dagen därpå. Från klockan 19 båda dagarna blir det sen "sommarfest" i föreningstältet, till en entré på 150 kronor. På fredagen underhåller bland andra partybandet Cover Lovers och det progressiva rockbandet Meraki från Helsingborg. Dagen därpå är det bland andra baktaktsbandet Carry a Stone från Hässleholm som underhåller. Sist ut på lördagskvällen och årets Örkelljungadagarna är det dansbandet Scotts.

– De ska avsluta kvällen med lite mer ös. De som vill dansa får göra det, säger Tomas Nilsson.

I övrigt finns det bland annat även möjlighet att lära sig att jonglera, prova på cirkus och testa på en skjutsimulator med Örkelljunga Jaktskytteklubb. Dessutom är Lions ankrace förstås tillbaka som vanligt, medan en hundtävling i nose work på lördagen hör till årets nyheter.

– Sen har vi en lokal person - Tomas (Olsson; springer från Stockholm till Helsingborg) - som springer för cancerforskningen. Det är en grej som jag tycker är fantastiskt. Han gör ett mellanstopp Örkelljunga, säger Tomas Nilsson och nämner att de som vill kan möta upp Tomas Olsson och springa den sista biten in i Örkelljunga med honom.

– Vi har lokala företag som sponsrar. Det är en skitkul grej, fortsätter han.

Just att så många lokala företag är delaktiga, vill Tomas Nilsson gärna lyfta.

– Det som är gött är alla lokala företag som är med, de står inte bara och delar ut blanketter utan har alla någon form av aktivitet, säger han.

Varför ska man ta sig till Örkelljungadagarna?

– För det första är det alltid fint väder på Örkelljungadagarna. Sen är där ett helt okej tivoli, trevliga knallar och marknadsstånd och ett bra artistutbud. Det är bara att dra med familjen dit. Allt som sker i föreningstältet är dessutom gratis fram till fem.

Hela programmet och mer information finns på www.örkelljungadagarna.se.

Publicerad 25 May 2019 06:00