Söderåsens golfklubb storsatsar.

Söderåsens golfklubb storsatsar. Foto: Adobestock

Golfklubb storsatsar: "Vi vill att fler ska få uppleva och njuta av området"

Söderåsens golfklubb vill skapa mötesplats i Bjuv

BJUV.

Söderåsens golfklubb vill skapa en mötesplats i Bjuvs kommun dit alla känner sig välkomna och kan ta del av fysiska aktiviteter året om.

Av
Julia Rigaud

Satsningen är ett Leaderprojekt som är uppdelat i fyra etapper och kommer pågå fram till år 2023. Golfklubben vill samarbeta med flera föreningar, skolor och företag i kommunen och hoppas på att projektet kommer att attrahera både yngre och äldre personer.

En svingstudio där flera aktiviteter ska äga rum invigs på lördag 25 maj. Datum är ännu inte spikade men aktiviteterna ska genomföras år 2019-2020. Nästa etapp i projektet är att anlägga en multibana med bland annat utegym, boulebana, fotgolf och frisbeegolf. Det finns totalt elva aktiviteter inplanerade och en del av dem är temakvällar, säger Peter Tublén, klubbchef.

Vi har en fantastisk natur runt omkring golfbanan och vi vill att fler personer ska få uppleva och njuta av den natur som finns i området.

– Vi kommer till exempel ha tjejkvällar, tjejer utgör tyvärr bara en tredjedel av Sveriges golfare och vi vill därför anordna tjejkvällar i hopp om att nå ut till fler. Vi planerar även andra aktiviteter som golf för pensionärer, ungdomar och handikappade.

En annan del av Leaderprojektet är att anlägga motionsleder som går från golfbanan ut till Möllerdammarna för att nyttja naturen i området.

– Vi har en fantastisk natur runt omkring golfbanan och vi vill att fler personer ska få uppleva och njuta av den natur som finns i området. Målet är att denna etapp av projektet ska kunna påbörjas under år 2020-2022, säger Peter Tublén.

Leaderprojekt

Leader är en metod inom EU som syftar till att utveckla landsbygden. Leaderprojekt finansieras av EU och bygger på samarbete, lokala initiativ och lokala förutsättningar. Källa: Jordbruksverket

Publicerad 24 May 2019 07:00