En person från Klippan har dömts till fängelse i Helsingborgs tingsrätt för att ha kört bil utan körkort. Det var för tionde gången han dömdes för samma brott.

En person från Klippan har dömts till fängelse i Helsingborgs tingsrätt för att ha kört bil utan körkort. Det var för tionde gången han dömdes för samma brott. Arkivfoto: Martin Wingren

Körde bil utan körkort – döms för grov olovlig körning för tionde gången

Av
Mikael Öhrn

KLIPPAN. Inte mindre än nio gånger tidigare har en person hemmahörande i Klippans kommun dömts för grov olovlig körning av tingsrätten, senast under hösten förra året.

I vintras blev vederbörande stoppad av polisen igen efter att ännu en gång kört bil utan körkort. Med tanke på det snabba återfallet i brottslighet såg tingsrätten ingen annan påföljd än fängelse som möjlig och dömde personen till en månads fängelse. Eftersom personen sen tidigare varit villkorligt frigiven ska dessutom den villkorligt medgivna friheten helt förverkas.

Personen som även tidigare har dömts till fängelse för samma brott ska i rätten ha uppgett att denna nu har slutat köra olovligt och att ett körkort ska införskaffas så fort det är möjligt.

Publicerad 23 May 2019 14:32