Olyckan inträffade på Grytevadsleden i Åstorp.

Olyckan inträffade på Grytevadsleden i Åstorp. Foto: Polisens förundersökning

Kvinna skadades allvarligt – påkörd av synskadad

Kvinna i 70-årsåldern misstänks för grovt vållande till kroppsskada

ÅSTORP.

En kvinna som har har grön starr och förtvining av synnerven satte sig bakom ratten i Åstorp en förmiddag i mars. Vid ett övergångsställe körde hon på en annan kvinna kvinna i 70-årsåldern som skadades mycket allvarligt. Nu åtalas föraren för grovt vållande till kroppsskada.

Av
Felix Alnemark

Den åtalade kvinnan från Åstorps kommun är i 70-årsåldern. Enligt åtalet har hon varit vårdslös genom att köra bil trots att hon ser mycket dåligt.

Siktförhållandena var goda på förmiddagen den 4 mars i år när kvinnan kom körande i 50 kilometer i timmen och körde på en kvinna på ett övergångsställe på Grytevadsvägen. Den påkörda kvinnan fick föras till sjukhus med ambulans.

Kollisionen orsakade fotgängaren allvarliga skador i form av en djup sårskada i skalpen, hjärnblödning, två benbrott på en nackkota, sju revbensbrott och benbrott på ett underben i knäleden.

På platsen rådde kaosartade scener. Både föraren och vittnen till olyckan var i chock. Den åtalade kvinnan delgavs inte misstanke om brott på platsen på grund av hennes sinnestillstånd. Kvinnan fick nackkrage på plats. Enligt läkaren hade hon riskerat att bli förlamad om hon försökt resa sig.

I förhör uppger den skadade kvinnan att bilen rusade och att det var som att den tog sikte på henne. Bilföraren berättar att hon inte hann reagera på att det befann sig någon vid övergångsstället förrän kollisionen.

Nu åtalas kvinnan i 70-årsåldern för grovt vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Publicerad 22 May 2019 11:49