ÖVK och tränaren Tony Westman är ute redan nu och jagar förstärkningar till nästa säsongs trupp. En tunn och äldre trupp ska bli bredare och yngre.

ÖVK och tränaren Tony Westman är ute redan nu och jagar förstärkningar till nästa säsongs trupp. En tunn och äldre trupp ska bli bredare och yngre. Foto: Robert Boman

Nu är ÖVK ute i god tid

Hoppas ha något nyförvärv på plats inom kort

ÖRKELLJUNGA. En tunn trupp tog till slut ut sin rätt. Nu jobbar ÖVK på för att både bredda och föryngra den, förhoppningsvis i god tid den här säsongen.

Av
Mikael Öhrn

Förra säsongen var det först i början av juli som den första pusselbiten i truppbygget föll på plats, när spikern Tomas Vilimas förlängde kontraktet. Den här säsongen hoppas ÖVK-tränaren Tony Westman – som själv blev helt klar som ny tränare först samma månad – kunna vara ute i bättre tid. Den 26 april är en sista träning inplanerad med provspelare på plats – det har varit sparsamt med träningar efter slutspelssortin, i huvudsak med fokus på att titta på provspelare – därefter blir det ett kortare träningsuppehåll innan uppbyggnadsträningen så smått sätter igång i maj.

– Vi har ett antal kontrakt ute redan, så jag hoppas att vi redan i april, maj har något kontrakt klart, säger Tony Westman och nämner att någon muntlig överenskommelse finns men ännu finns inget skriftligt signerat.

Prio är att få förlängt med de spelare som vill stanna kvar, men kanske framför allt att bredda och föryngra den tunna truppen.

– Min tanke är att vi har en generationsväxling nu. Vi har kanske Elitseriens äldsta lag. Det ska vi kanske försöka ändra nu, så de som vi har haft inne nu är många unga spelare, säger Tony Westman.

Den gångna säsongens trupp var bara tio man stark, lägg därtill att det varit en del skador. På en del träningar var ÖVK nere på så få spelare som sex stycken.

– Det är det vi faller på mot slutet, det är inget snack. Vi har ändå presterat bra under de förutsättningarna – vi blir trea i serien och tar oss till Grand Prix – men sen tar sanningen ikapp oss i slutet, säger Tony Westman.

ÖVK föll först mot Hylte/Halmstad i SM-slutspelet, fick därefter en andra chans mot Sollentuna för att försöka nå semifinalen men föll även i denna.

Publicerad 20 April 2019 00:00