Det är joggingskor på som gäller när Åstorps FF och sponsorn Bjäre Kraft ger sig ut för att plocka skräp i Tingvallaskogen.

Det är joggingskor på som gäller när Åstorps FF och sponsorn Bjäre Kraft ger sig ut för att plocka skräp i Tingvallaskogen. Genrebild: Adobe Stock

ÅFF går ihop med sponsor för att plocka skog ren på skräp

Kombinerar skräpplockning i Tingvallaskogen med jogging

ÅSTORP.

Nu ska det plockas rent i Tingvallaskogen. I samarbete med en av klubbens sponsorer kommer ungdomar och vuxna från Åstorps FF nämligen att ge sig ut för att "plogga".

Av
Mikael Öhrn

Plocka skräp samtidigt som du joggar, eller "plogga", det kommer personal från Bjäre Kraft och medlemmar i ÅFF att ge sig ut för att göra i Tingvallaskogen på söndag. Under två timmar är det tänkt att området ska rensas på skräp.

– Vi blev mycket glada när Bjäre Kraft tog kontakt och ville plogga med oss. Söndagen blir ett ypperligt tillfälle att vara ute i naturen med barnen och samtidigt lära dem att vara rädda om jordens resurser, vilket vi bland annat gör genom att städa skogen och ta hand om soporna på ett bra sätt, säger Andreas Johansson, ordförande i ÅFF, i ett pressmeddelande.

– Till vardags jobbar vi med att producera och sälja vår miljövänliga el och försöker även i övrigt bidra till en bättre miljö. Så kom idén att vi borde hitta på något miljöfrämjande tillsammans med några av de ungdomar vi sponsrar. Vi tycker det är roligt att Åstorps FF nappade på vår idé, säger Håkan Eriksson, koncern-vd på Bjäre Kraft, i samma pressmeddelande.

NSR deltar också i arrangemanget, dock utan joggingkläder. Istället ställer de upp med sopkärl och tar hand om soporna vid dagens slut.

Vad, var och när?

Vad: Kombinerad jogging och skräpplockning, så kallat "plogga"; ett begrepp som myntades av multisportaren Erik Ahlström efter att han hade flyttat till Stockholm 2016, då tyckt att huvudstaden varit en aning skräpig och därför arrangerat en skräpplockarjoggingrunda.

Var: Tingvallaskogen. Adress: Vramsvägen 9.

När: Söndagen den 14 april, mellan klockan 14 och 16.

Publicerad 11 April 2019 10:28