Det ser ut som att Örkelljunga kommuns kommunchef även i framtiden kommer att heta Stefan Christensson.

Det ser ut som att Örkelljunga kommuns kommunchef även i framtiden kommer att heta Stefan Christensson. Arkivfoto: Mikael Öhrn

Tillfällig chefslösning ser ut att bli permanent

Örkelljunga kommun ser gärna att den tillförordnade kommunchefen Stefan Christensson fortsätter

ÖRKELLJUNGA.

När Charlotta Kabo Stenberg slutade som kommunchef förra sommaren var det ekonomichef Stefan Christensson som gick in som tillförordnad kommunchef. En lösning som nu ser ut att bli permanent.

Av
Mikael Öhrn

Enligt Helsingborgs Dagblad har kommunen nämligen gått all in på att just Stefan Christensson ska bli en permanent lösning.

– Kommunstyrelsens arbetsutskott har träffat Stefan och vi var eniga om att vi skulle gå vidare. Det känns naturligt och rimligt, vi behöver inte en ekonomichef på heltid eftersom ett privat bolag sköter vår redovisning, säger kommunstyrelsens ordförande Christian Larsson (M) till tidningen.

Enligt HD genomfördes nyligen förhandlingar enligt lagen om medbestämmande, helt utan invändningar. Svårigheten att balansera mellan dubbla roller som både kommun- och ekonomichef har dock påtalats av de fackliga organisationerna, enligt tidningen. Stefan Christensson själv har dock inte upplevt att det har varit något problem fram till dags dato.

– Jag har varit tillförordnad tidigare vid olika tillfällen, så jag vet vad det innebär. Sedan har det varit mycket att göra givetvis, men inte mer än att jag klarat av det. Det krävs att man prioriterar för att klara två befattningar, säger han i samma artikel.

Publicerad 10 April 2019 14:03