Magnus Holmberg, Kristian Svensson och Mathias Persson som driver Bjuvs Padel är glada över de nya lokalerna.

Magnus Holmberg, Kristian Svensson och Mathias Persson som driver Bjuvs Padel är glada över de nya lokalerna. Foto: Privat

Selleberga gård får padelbanor

Bjuvs padel flyttar in i Finduslängan i april

BJUV.

Bjuvs padel ska hyra in sig på Selleberga gård och får därmed nya banor med generös takhöjd. Klubbens förhoppning är att de nya banorna ska stå spelfärdiga i april.

Av
Mattias Grenholm

Selleberga gård ägs av kommunen och hyrs av Findus. I en av längorna, den så kallade Findusgården, har de anställda haft en idrottsanläggning som nu stått oanvänd en längre tid.

Findus vände sig för ett tag sedan till Bjuvs padel med erbjudandet om en andrahandsuthyrning och klubben nappade direkt.

– Det känns väldigt roligt att vi kan få hyra lokalerna och att området kan utvecklas till ett levande aktivitetsområde. Vi har faktiskt varit på den bollen tidigare men det är först nu det klaffar, säger Kristian Svensson, som driver Bjuvs Padel tillsammans med Mathias Persson och Magnus Holmgren.

Klubben har nu beställt speciella panoramabanor, som är som mindre tennisbanor, från Spanien och dessa ska monteras på plats i mars. Planen är att kunna öppna någon vecka in i april.

Bjuvs padel får nya banor med generös takhöjd.

Bjuvs padel får nya banor med generös takhöjd.

– Det är jättefint i lokalerna och med en takhöjd på 9,5 meter kan man spela lite annorlunda, man kan lobba mer och dra nytta av höjden, säger Kristian Svensson.

Det kommer även finnas publikutrymme längs med banorna samt en helt ny loungedel i ena änden av ladan.

Publicerad 08 March 2019 10:30