Foto: Thomas Möller/Mostphotos

Polispatrull utsatt för mordförsök – Bjuvsbo gripen

Biljakt på småvägar

LAHOLM/BJUV.

En polispatrull skulle kontrollera en persobil på E6 strax före halv två i natt i Halmstad. Eftersom bilen inte stannade inledde polisen en biljakt. De misstänkta försökte köra på polisen i hög fart. En av männen är hemmahörande i Bjuv.

Efterföljandet fortsatte på mindre vägar i Laholm. Under jakten försökte den jagade bilen köra på involverade polisfordon vid flera tillfällen. Polisen försökte "boxa" in den misstänkta bilen. Då körde den rakt på ett polisfordon.

Polisen uppfattade det hela som fullt medvetet. Krocken skedde i hög hastighet.

– Det här gör då att vi bland annat rubricerar händelsen som försök till mord, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till Hallandsposten.

Flera försök gjordes för att stoppa bilen utan att lyckas. Först när fordonet körde rakt över en rondell så tvingades bilen att stanna eftersom det var fullt obrukbar.

Två män greps på platsen. När polisen undersökte fordonet så uppdagades att registreringsskyltarna var stulna i Halmstad. Bilen har mest sannolikt stulits tidigare i februari i Kungälv. I bilen fanns också ytterligare stulna registreringsskyltar.

De båda männen är kända av polisen sedan tidigare för liknande brottslighet. En av männen är född 2001 och är hemmahörande i Bjuv. Han misstänks också för ringa narkotikabrott.

Publicerad 15 February 2019 10:17