Nu börjar det dra ihop sig. Rebecka Karlsson från Örkelljunga var förvisso med redan förra året, men då i kören bakom Jessica Andersson. Men i år gör hon sin riktiga debut i Melodifestivalen när hon framför sin egen låt

Nu börjar det dra ihop sig. Rebecka Karlsson från Örkelljunga var förvisso med redan förra året, men då i kören bakom Jessica Andersson. Men i år gör hon sin riktiga debut i Melodifestivalen när hon framför sin egen låt "Who I am". Arkivfoto: Mikael Öhrn

Inför Melodifestivalen: Fjärilarna har kommit till Rebecka Karlsson

ÖRKELLJUNGA.

På lördag kväll drar den igång – årets upplaga av Melodifestivalen. Rebecka Karlsson från Örkelljunga är med i deltävling tre, men tagga till framför spegeln har hon redan gjort.

Av
Mikael Öhrn

Klockan åtta på lördagskvällen inviger programledarna Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade årets Melodifestivalen när den första deltävlingen i Göteborg avgörs. Rebecka Karlsson från Örkelljunga finns med i årets startfält, men väl inte imorgon. För ovanlighetens skull återfinns hon inte heller hemma i tv-soffan.

– Det är faktiskt lite synd för jag missar den första deltävlingen. Jag är iväg på gig, säger Idoltvåan från 2016.

Men traditionsenligt lovar hon att sitta där i tv-soffan under de övriga deltävlingarna, ja förutom på deltävling tre då förstås. Och hon har redan börjat tagga till.

– Igår (läs i onsdags) började jag komma på att jag fick fjärilar i magen, men det är mer taggad nervös, säger hon.

Dagarna fram till uppträdandet i Tegera Arena i Leksand den 16 februari handlar mycket om att bara ta det lugnt, men också att repa på bidraget "Who I am".

– Jag står framför spegeln och övar. Ibland spelar jag in och ser om det låter bra eller om jag kan göra något bättre, säger Rebecka Karlsson.

Hur ser du på konkurrensen i startfältet i Leksand?

– Jag tycker att jag har hamnat i det farligaste startfältet. De är grymt duktiga allihopa. Där är ett par veteraner också som har varit med några gånger. Det är klart att det är läskigt, men jag tror på nytt blod.

Någon favorit i årets startfält, förutom dig själv då förstås?

– Jag tycker Margret (deltävling 2 – låten Tempo) är jättebra och så tycker jag om Lina Hedlund (deltävling 3 – låten Victorious). Hon är jätteduktig.

Visste du att...

...utöver Rebecka Karlsson deltar även The Lovers of Valdano, Dolly Style, Martin Stenmarck, Omar Rudberg, Jon Henrik Fjällgren och ovan nämnda Lina Hedlund i deltävling 3.

...ett smakprov från samtliga sju av lördagens bidrag kan du få om du klickar här.

Publicerad 01 February 2019 00:00