Jo då. Du har chansen att se favoritfilmen en gång till eller uppleva den för första gången. Nu förlänger biografen nämligen visningarna så att fler ska kunna se de mest populära filmerna.

Jo då. Du har chansen att se favoritfilmen en gång till eller uppleva den för första gången. Nu förlänger biografen nämligen visningarna så att fler ska kunna se de mest populära filmerna. Foto: Mostphotos

Grand Ljungbyhed förlänger favoritfilmerna

"Musikfilmerna går väldigt bra"

LJUNGBYHED. I början av året rapporterades det att svenskarna går mindre på bio än vad man har gjort tidigare, men inte i kommunen. I Ljungbyhed har man till och med blivit tvungen att köra extraföreställningar för att kunna göra sina kunder nöjda.

Av
Hanna Dockson

Under januari blir det extra visningar av filmer som varit efterfrågade. Bland annat gör David Hellenius film ”Lyckligare kan ingen vara” och storfilmen ”Bohemian Rhapsody” comeback, men det största intresset handddlar om ”A star was born” med Lady Gaga i huvudrollen.

– Det finns uppenbart ett stort intresse för de här filmerna och då känns det sjävklart att lägga in extra visningar. Det är tydligt att musikfilmerna har gått väldigt bra, säger Bengt-Arne Bodén biografföreståndare.

Först ut från önskelistan är ”Lyckligare kan ingen vara”, en film av David Hellenius som visas både 8 januari och 10 januari klockan 19. Veckan därpå, 18 januari till 23 januari, blir det musiktema i biosalongen när båda storfilmerna ”Bohemian Rhapsody” om musikgruppen Queen och ”A star was born” med Lady Gaga i huvudrollen.

– Egentligen kör vi bara film tre dagar i rad, men nu blir det desto mer. Det blir en visning varje dag de kommande veckorna, vilket inte hör till vanligheten, säger Bengt-Arne Bodén.

På Bio Grand blir det i januari endast favoriterna som visas, sedan är det dags för 2019 års filmer.

– Jag skulle vilja säga att biobesökarna har stor möjlighet att påverka utbudet av film. ”A star was born” med Lady Gaga var just ett önskemål från biopubliken. Den lockar en väldigt bred åldersgrupp. Det känns förstås viktigt att vi kan tillgodo se önskemålen. Oftast är det också filmer som går bra på andra håll, säger Bengt Arne Bodén.

På vissa biografer satsar man på happenings eller dylikt kring de stora filmerna, men det behövs inte i Ljungbyhed.

– Besökarna kommer ändå, säger Bengt-Arne Bodén.

Publicerad 08 January 2019 15:40