Med bara två veckor kvar till Volleyboll Grand Prix så ligger förstås ÖVK:s mål på att ta hem en fin placering.

Med bara två veckor kvar till Volleyboll Grand Prix så ligger förstås ÖVK:s mål på att ta hem en fin placering. Foto: Pressbild/Glenn T Unger

ÖVK laddar för Grand Prix

Nya tränaren tror på goda vinstchanser

ÖRKELLJUNGA. I höst stod det klar att det blev Tony Westman som tog över ÖVKs elitlag den kommande säsongen. Han tror starkt på att laget kommer att kunna ta en bra placering i Volleybolls Grand Prix.

Av
Hanna Dockson

Tony är 45 år gammal och har varit coach på elitnivå i mer än 20 år. Han startade sin karriär i Örkelljunga och gillar att vara tillbaka i klubben.

– Det var väl säsongen 95-96 som jag jobbade med ÖVKs damer och nu sluts cirkeln. Det känns inspirerande att komma tillbaka, säger Tony Westman.

När han tog över och tränade laget den 15 augusti så var det med blandade känslor.

– Det var helt klart tveeggat att ta över som coach för laget på ett positivt vis, men självklart känns det också speciellt att komma hem till sin moderklubb efter så många år. Jag är ju vän med Jonas också, så visst har man följt deras utveckling. Det är mycket som har hänt och många spelare som har kommit och gått, säger Tony Westman.

Han har inte haft några tankar om laget när han har sett dem spela tidigare utan de väcktes först när han själv blev ansvarig för dem och dess träning. Dock har han alltid en given utgångspunkt som han arbetar utifrån.

– Från år till år så måste man titta på vilka spelare man har och spela efter det. Självklart har man också ett önskemål som spelare när man spelar, men man måste också anpassa sig till vad man har för möjligheter i laget, säger Tony Westman.

Med två veckor kvar till Grand Prix serien drar igång så är det förstås mycket tankar kring tävlingen som snurrar i huvudet. Det här är ju en av två stora tävlingar inom volleyboll Sverige. Vad laget ska tänka extra på är det däremot ett stort hemlighetsmakeri omkring, men att det finns ett visst påtagligt fokus går inte att sticka under stolen med.

– Vår styrka i år har varit servemottagning samt att vi har spelat taktiskt mot många lag. Det tar vi förstås med oss till tävlingen. Sedan finns det andra detaljer vi håller på att finslipa och jobbar varje vecka med något särskilt. Det blir fyra träningspass i veckan som tar vid sen eftermiddag, eftersom alla spelare arbetar med annat, säger Tony Westman.

I grand Prix möts volleybolllagens bästa fyra lag efter halva serien. De gör upp mot en viktig titel. ÖVK:s position skulle ha varit på andra plats om inte strecket hade dragits november. Eftersom det gjorde det så ligger de därför på en fjärde plats.

– Självklart står det mycket på spel. Det här är ju klubben största event och det är en av två titlar man kan vinna under hela året. Den är förstås både viktigt och roligt, säger Tony Westman.

Tony Westman tror på sitt lag och deras kommande insats.

Tony Westman tror på sitt lag och deras kommande insats. Foto: Pressbild

Planeringen inför tävlingen har varit igång sedan december och nu börjar träningen släppa lite för att laget ska vara så fräscha så möjligt.

–Vi åker ju inte upp dit för att bli topp fyra utan för att vinna, säger Tony Westman.

Publicerad 08 January 2019 11:30