Tillsammans med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Skåne vill Klippans och Perstorps kommuner få fler utrikesfödda kvinnor i arbete eller studier.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Skåne vill Klippans och Perstorps kommuner få fler utrikesfödda kvinnor i arbete eller studier. Foto: Mostphotos

Gemensam insats för att integrera fler utrikesfödda kvinnor

Av
Mikael Öhrn

KLIPPAN/PERSTORP. Klippans och Perstorps kommuner gör en gemensam satsning, tillsammans med Arbetsförmedlingen, för att få fler utrikesfödda kvinnor i kommunerna i studier eller arbete. Samordningsförbundet NNV, i vilket kommunerna Båstad, Perstorp, Klippan, Ängelholm och Örkelljunga ingår sedan januari i år, finansierar den treåriga insatsen som går under namnet "Första steget".

Projektets syfte är dels att utrikesfödda kvinnor ska integreras i samhället, dels att det ska ge dem insikt om såväl sina egna förmågor som de behov, krav och kompetens som finns och efterfrågas på arbetsmarknaden.

– Det är ett nytänkande projekt som utgår från individens förutsättningar. Målet är att stimulera och motivera, men också utmana kvinnorna att ta första steget mot egen försörjning, säger Mattias Säflund, Klippans kommun, i ett pressmeddelande.

Insatsen görs i samverkan med Försäkringskassan och Region Skåne, med start våren 2019.

Publicerad 16 December 2018 00:00