Nu är det klart att fastighetskoncernen Kärnanfast köper och renoverar det gamla stationshuset i Billesholm.

Nu är det klart att fastighetskoncernen Kärnanfast köper och renoverar det gamla stationshuset i Billesholm. Foto: Mostphotos

Ny ägare till stationshuset i Billesholm

Av
Mikael Öhrn

BILLESHOLM. Nu är det klart med en ny ägare till det gamla stationshuset i Billesholm. Ett bolag inom fastighetskoncernen Kärnfast köper det. Samtidigt står det klart att bolagetkommer att bygga cirka 70 lägenheter på Gröningen i Billesholm.

– Jag är väldigt glad för denna stora satsning på Billesholm. År 2021 stannar persontågen igen på orten och flera aktörer ser nu vilka stora möjligheter som finns i Billesholm. Vi har även startat projektet Billesholm Tag Plats som handlar hur invånarna kan påverka Billesholms utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson (S) i ett pressmeddelande.

Helsingborgsbaserade Kärnfast tar över stationshuset ganska omgående.

– Vår första åtgärd blir att rusta upp stationshuset och tomten runtomkring. Huset kommer återigen att bli en vacker och livfull fastighet som billesholmarna kan vara stolta över. I vår påbörjar vi också bygget av cirka 70 lägenheter i två plan på Gröningen i Billesholm, säger Manfred Dröschler, projektledare bygg på Kärnfast, i samma pressmeddelande.

Kärnfast är sedan tidigare även ägare till det gamla kommunhuset.

– Vi tror mycket på Billesholm som en attraktiv ort och vet att den kommer att få ett rejält uppsving i och med att tågen stannar 2021. Närheten till Söderåsen, bra kommunikationer och bra skola är viktiga faktorer och vi ser en ökad inflyttning de närmaste fem åren. Vi vill därför gärna vara med på den resa som Bjuvs kommun är ute på och erbjuda attraktiva bostäder på en rimlig prisnivå, fortsätter Manfred Dröschler.

Publicerad 06 December 2018 00:00