Nästa år får Rebecka Karlsson sjunga schlagers på riktigt när hon gör debut i Melodifestivalen.

Nästa år får Rebecka Karlsson sjunga schlagers på riktigt när hon gör debut i Melodifestivalen. Foto: Mikael Öhrn

Nu är schlagerscenen hennes

EKEBY/ÖRKELLJUNGA.

Hon vägrade sjunga barnlåtar på dagis, till förskolepedagogernas stora förtret var det istället schlager och framför allt Carola som kom ur hennes mun. Nästa år ska Rebecka Karlsson äntligen få sjunga schlager på riktigt när hon tar plats i startfältet i Melodifestivalens tredje deltävling i Leksand.

Av
Mikael Öhrn

Startfältet i nästa års Melodifestival är presenterat. En av deltagarna är 20-åriga Rebecka Karlsson, uppvuxen i Ekeby men numera Örkelljungabo.

– Mamma skrek rätt ut i luren när jag berättade det. "Skojar du", sa hon, säger Rebecka Karlsson och ler brett.

Melodifestivalen har nämligen alltid varit en höjdpunkt i familjens liv, inte minst för den 20-åriga debutanten själv.

– Vi har alltid klätt upp oss till Melodifestivalen, det har alltid varit speciellt i familjen, säger Rebecka Karlsson och säger att inte sällan var det glitterklänningen som kom på i tv-soffan där hemma.

"Fröknarna hade samtal med mina föräldrar"

Hon berättar varmt om minnen innehållandes Charlotte Perrelli och inte minst Carola Häggkvist i tv-rutan.

– Jag sjöng hennes (Carolas) låtar på dagis och vägrade sjunga barnlåtar. Jag vet att fröknarna hade samtal med mina föräldrar. "Sjunger inte ni barnlåtar med era barn där hemma", säger Rebecka Karlsson och skrattar åt minnet.

http://ystad.lokaltidningen.se/2018-11-29/-Ica-Mickes-l%C3%A5t-uttagen-till-Melodifestivalen-En-gammal-dr%C3%B6m-som-g%C3%A5r-i-uppfyllelse-3627217.html

Övning ger färdighet, heter det, och lite mer än ett decennium senare ska Idoltvåan 2016 själv få stå på den där scenen i tv-rutan.

– Jag tror inte jag har riktigt landat än, att jag ska vara med. Efter presskonferensen var det tydligare, men jag är fortfarande i chock. Jag tror inte jag kommer att förstå det förrän jag verkligen står där, säger Rebecka Karlsson.

En försmak av vad komma skall fick hon visserligen förra året när hon körsjöng på Jessica Anderssons "Party Voice".

– Det var mycket större än vad jag trodde, säger Rebecka Karlsson och fortsätter:

– Hela scenen och upplägget, och hur noga de var, Varenda millisekund räknades. Då var jag "bara" körsångerska, men det kändes ändå som riktig Mello att bara stå där bak.

Bidraget som hon ska sjunga heter "Who I Am", en låt som hon själv har varit med att skriva.

– Låten beskriver lite min uppväxt och att man inte ska lyssna på vad andra säger. Man kan bli stjärna, även om andra säger något annat. Man kan lyckas även om man inte har oddsen på sin sida, säger Rebecka Karlsson om bidraget som hon har skrivit ihop med Anderz Wrethov och Henric Pierroff.

Deltävling tre i Leksand är den 16 februari. Övriga deltävlingar är i Göteborg, Malmö och Lidköping den 2, 9 och 23 februari. Finalen kommer att gå på Friends Arena i Solna den 9 mars och andra chansen i Nyköping veckan dessförinnan.

Bidrag nummer...

Namn: Rebecka Karlsson

Ålder: 20

Bor: Örkelljunga (nyinflyttad från Ekeby)

Aktuell: Har nyligen presenterats som en av deltagarna i deltävling tre av nästa års Melodifestival, samt har i dagarna släppt den egna jullåten "A Christmas Baby".

Publicerad 06 December 2018 00:00