Foto: Mostphotos

Kortare kötid för plats på särskilt boende

PERSTORP.

Av
Mikael Öhrn

PERSTORP. Väntetiderna på en plats på särskilt boende har kortats rejält i Perstorps kommun. Det visar statistik som kommun- och landstingsdatabasen Kolada plockat fram, enligt kommunen.

– Vi ser en ständig förbättring och jobbar vidare. Vi ska ner i väntetid ännu mer, säger socialchef Anneli Börjesdotter på kommunens hemsida.

Den som önskade särskilt boende i kommunen under förra året fick i genomsnitt vänta i 295 dagar, från det att man hade ansökt till att man fick flytta in. Det var den längsta kötiden i hela riket. Samma siffror i år visar däremot en rejäl förbättring, från 295 dagar till 85 dagar. En förbättring med 210 dagar.

– Vi har förbättrat rutiner kring hur handläggning kan skyndas på. Bland annat har vår MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) ett uppdrag där. Dessutom tittar vi på processen i samband med in- och utflyttning, fortsätter Anneli Börjesdotter.

Kommunen ligger dock alltjämt över riksgenomsnittet på 52 dagar.

– Det tar fortfarande för lång tid hos oss. Men vi ser en ständig förbättring och ska ner i väntetid ännu mer. Vi är är inte nöjda än och fortsätter analysera och jobba vidare, säger Anneli Börjesdotter.

Publicerad 06 December 2018 00:00