Foto: mostphotos.com

Välkommet bidrag till nya bostäder

"Bostadsbyggandet är på gång i Bjuv"

BJUV/SÖDERÅSEN. Bjuvs kommun beviljas ett stadsbidrag om drygt en miljon kronor som ska främja ett ökat bostadsbyggande.
– Bostadsbyggandet är på gång i Bjuv, säger exploateringsingenjör Marcus Nordlund.

Årets fördelning av det statsbidrag till landets kommuner som ska främja ett ökat bostadsbyggande har resulterat i nästan 1,2 miljoner kronor för Bjuvs del.

– Då markvärdena ännu är förhållandevis modesta är exploateringsekonomin lite utmanande så statsbidraget är mycket välkommet, säger Marcus Nordlund, exploateringsingenjör i Bjuvs kommun.

I år pågår produktion av 32 bostäder i Bjuv varav 18 är hyresrätter och resten är villor med äganderätt eller bostadsrätt.

– Samtliga byggen pågår i Bjuvs centralort. Under 2019 påbörjar KlaraBo sin andra etapp om 34 hyresbostäder och MKM Fastigheter och Optimala Hem slutför sina projekt vilket innebär ytterligare cirka 20 bostäder, säger Marcus Nordlund.

Vi ger oss också in och genomför lite mer komplexa projekt.

Nästa år byggstartar dessutom tre hyresrättsprojekt i Billesholm vilket ska resultera i drygt 60 bostäder.

– Under 2019 kommer vi dessutom ut med nya markanvisningar för byggstart någon gång 2020-2021. Bostadsbyggandet är på gång i Bjuv. Vi ger oss också in och genomför lite mer komplexa projekt med en större rivning och marksanering.

Totalt 234 kommuner har ansökt om statsbidraget för 2018. Summan som fördelats för året är totalt 1,395 miljarder kronor. Bland Söderåsenkommunerna har även Åstorp, Klippan, Perstorp och Örkelljunga fått del av statsbidraget.

Publicerad 05 December 2018 10:06