Kommunen tvingas stänga ner Friskvårdscentralen.

Kommunen tvingas stänga ner Friskvårdscentralen. Foto: Mostphotos

Kommunen stänger ner gym

ÅSTORP.

Av
Mikael Öhrn

ÅSTORP. En större vattenläcka i herrarnas omklädningsrum, defekta maskiner och framför allt brist på resurser gör att kommunen tvingas stänga ner Friskvårdscentralen och dess gym, som allmänheten har kunnat hyra fram till idag. Från och med årsskiftet kommer det inte att finnas någon möjlighet att hyra den för träning längre.

– Eftersom maskinerna har gått sönder kan vi inte garantera säkerheten för kunderna. Vi kan inte heller tillgodose möjligheten att duscha efter träning på grund av vattenläckan och har inte tillräckligt med resurser för underhållning av gymmet. Med anledning av detta är det bättre att vi avvecklar gymmet, säger Bengt Nordén, områdeschef på fritis- och anläggningsenheten på kommunen, på kommunens hemsida.

Med anledning av detta erbjuder nu fritids- och anläggningsenheten gratis träning året ut.

– Vi hoppas att den här mindre kompensationen godtas på ett bra sätt. Det känns tråkigt att behöva stänga ner friskvårdscentralen för de som använder gymmet idag men vi hoppas att de har förståelse för vårt beslut och att de hittar något annat fullgott alternativ, säger Bengt Nordén.

Sedan den 1 juli i år saknar Friskvårdscentralen även bemanning på plats.

Publicerad 05 December 2018 11:37