Anders Månsson (S) fortsätter som kommunstyrelsens ordförande i Bjuvs kommun.

Anders Månsson (S) fortsätter som kommunstyrelsens ordförande i Bjuvs kommun. Arkivfoto: Martin Wingren

Bjuvs kommun S-ledd även kommande fyra år

Av
Mikael Öhrn

BJUV. Socialdemokraterna var valets stora förlorare i kommunvalet när de backade med hela tre mandat. Nu står det emellertid klart att partiet har nått en partiöverenskommelse med Centern, Kristdemokraterna och Liberalerna. Kvartetten kommer således fortsätta styra Bjuvs kommun även kommande mandatperiod. Dessutom ingår Socialdemokraterna ett valtekniskt samarbete med Vänsterpartiet.

"Vi hoppas och tror att detta minoritetsstyre kan bibehålla och utöka den framåtanda och goda framtid som Bjuvs kommun har i centrum av Skåne nordväst", skriver kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson (S) i ett pressmeddelande.

Att kommunen kommande fyra år kommer att styras i just minoritet – kommunstyret innehar 15 av 31 mandat – kommer att öka kraven på politikerna, menar Anders Månsson.

"Detta kommer att öka kraven på oss politiker för att få en väl fungerande parlamentarisk situation som gynnar Bjuvs kommun och dess innevånare på bästa sätt", fortsätter han.

Oppositionens 16 mandat fördelas på Sverigedemokraterna (11) och Moderaterna (5). Socialdemokraterna har i sin tur 11 mandat, medan övriga samarbetspartier Centern, Kristdemokraterna, Liberalerna och Vänsterpartiet har varsitt mandat.

Publicerad 03 December 2018 00:00