Metallic Rollatorz släpper nu sin åttonde video.

Metallic Rollatorz släpper nu sin åttonde video. Foto: Privat

Metallic Rollatorz slår till igen – släpper sin åttonde video

Utmanar "Idol"-artister med "Månster-hit"

BJUV.

Världens äldsta band släpper en ny ”Månster-hit” på Youtube på fredagsmorgonen – Måns Zelmerlövs låt ”Hope and glory”. Detta är Metallic Rollatorz åttonde video och Marcus Nyrén, verksamhetsledare på Hörnan, vill på detta sätt fortsätta sprida budskapet att äldre rockar fett.

Av
Mattias Grenholm

Pensionärerna i Metallic Rollatorz har på senare år blivit uppmärksammade i tv, kvällstidningar och till och med i tysk press.

– Det var efter vår fotbollsvideo under VM i somras som Berlintidningen Der Tagesspiegel skrev om oss. Det var fantastiskt och helt i linje med vår vilja att få ut vårt budskap om att livet som äldre kan vara glädjefyllt, säger Marcus Nyrén.

Om man vill vara bland de första som ser den nya videon får man vara morgonpigg. Klockan 5 på morgonen fredag den 26 oktober läggs den upp på Youtube och Facebook och säkraste sättet att hitta den är att söka på ”Det Bjuva Livet”.

– Vi försöker vara aktuella när vi släpper låtar och med den här vill vi utmana ungdomarna i tv-programmet ”Idol” genom vår tolkning av Måns Zelmerlövs låt, säger Marcus Nyrén.

Videon är enligt Marcus Nyrén en skildring av hur bra man kan ha det som äldre och pensionärerna på dagverksamheten Hörnan visar att de har sångglädjen intakt. Låten är dessutom en avskedspresent och hyllning till Marlene Ohlsson, en medarbetare som nu byter jobb.

Publicerad 25 October 2018 16:00